Lage rugpijn massage

CURSUSSEN

Lage rugpijn massage

Lage rugpijn heet ook wel spit of lumbago. Patiënten met lage rugpijn hebben pijn onder in de rug. De pijn kan ook uitstralen naar de bil of het been. Vooral lang staan of zitten, maar ook bewegen, kan flink pijn doen. Lage rugpijn komt veel voor. Vier van de vijf mensen hebben wel eens last van hun rug. Sommigen krijgen het maar één keer, bij anderen komt het geregeld terug, maar dat betekent niet dat het dan ernstig is.

Waar rugpijn vandaan komt, is bij de meeste mensen lastig aan te geven. Zelfs bij erge pijn in uw rug is er meestal geen sprake van een ziekte of blijvende schade. Zeker is dat rugpijn bij de meeste mensen te maken heeft met de spieren, banden en gewrichten in de rug. Deze werken dan even niet zoals zou moeten. Ze zijn, simpel gezegd, ‘uit vorm’ of ‘uit balans’. Dat is echter geen reden tot pessimisme. Rugpijn heeft een goede prognose, dat wil zeggen: de kans is groot dat de klachten verdwijnen.

Met de lage rugpijn kunnen we een steentje bij dragen aan het laten verdwijnen van de lage rugklachten.

De inhoud van de cursus

  • Speciale technieken voor ontspanning in de onderrug 
  • Contra-indicaties en voorbereidingen
  • Verschillende soorten rugpijn en kenmerken
  • Thuis oefeningen voor de cliënt.

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap met diverse technieken een complete rugpijn massage opbouwen. Veel mensen hebben een vorm van lage rugpijn. Dit kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld stress, spanning, onregelmatig leven. De specialisatie lage rugpijn massage is een zeer doeltreffende methode om mensen weer ontspanning te geven in de onderrug en eventueel daar uit voortvloeiende klachten te verminderen.

De Lage rugpijn massage is een must voor iedere masseur.

Studieduur & lesgeld

1 lesdag van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €140,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Erkenningen

De cursus lage rugpijn massage is erkend door de volgende beroepsverenigingen:
KTNO | BATC | NVST | 1 ECTS

Accreditaties

NGS Sportmasseur 4 punten, NGS Sportzorgmasseur 4 punten, NGS Wellnessmassage 4 punten.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring vereist.

Certificaat

Na afloop van de cursus lage rugpijn massage ontvang je een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van de cursus lage rugpijn massage heb je echt wat in handen.  De cursus is ontzettend leuk om te volgen, je kunt direct met het toepassen van de speciale technieken van de onderrug aan de slag.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe