Handreflex massage

CURSUSSEN

Handreflex massage

Op de handen bevinden zich reflexzones die via zenuwen en energiebanen in verbinding staan met andere lichaamsdelen. Bij handreflexmassage leer je die reflexzones d.m.v. massage stimuleren. Hierdoor worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Handreflexologie harmoniseert het lichaam doordat het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd. In de eendaagse cursus maak je kennis met de reflexzones op de hand en leer je die masseren.

De inhoud van de cursus

  • Volledige handreflex behandeling
  • Geschiedenis van de handreflex
  • De werking van de reflexpunten
  • Behandelen van de reflexpunten
  • Indicaties en contra indicaties

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap de volledige handreflex massage opbouwen. In een handreflex massage wordt het hele lichaam voelbaar betrokken. Gebieden op de handen staan op een bijzondere manier, reflexmatig in verband met specifieke lichaamsdelen en organen. Tijdens de massage van de hand worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen aangeraakt en worden de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom beïnvloed. De massage verbetert de circulatie wat een gunstig effect heeft op de aanvoer van belangrijke voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Hiermee heeft de schijnbaar plaatselijke massage van de handen dus invloed op andere lichaamsdelen en op de mens in zijn geheel.

De handreflex massage is een echte verrijking en verdieping van je aanbod.

Studieduur & lesgeld

1 lesdag van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen € 140,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw). De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is geen massage ervaring vereist.

Certificaat

Na afloop van de cursus handreflex massage ontvangt u een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van de cursus handreflex massage heb je echt wat in handen. Je bent in staat om een volledige handreflex behandeling professioneel uit te voeren die zeker leidt tot vermindering van de klachten via de reflexzone techniek. Via de handen kan een breed scala aan klachten worden behandeld. Je kan hierbij denken aan onder andere:
hoofdpijn, stress, menstruatieklachten, kneuzingen, verzwikking, slaapproblemen, tenniselleboog, slijmbeursontstekingen, peesproblemen, spierkramp, spierscheur, gewrichtsklachten, artrose, huidaandoeningen, acné, rugklachten, vocht vasthouden, maag- en darmklachten. De cursus is ontzettend leuk om te volgen, je kunt direct met het toepassen van de technieken aan de slag.

 

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe