Guasha Massage

CURSUSSEN

Guasha Massage

Gua Sha is een Oost-Aziatische helende techniek. Gua betekent schrapen of wrijven. Sha betekend ‘roodachtig, verkleuring, slib of ophoping. Sha is de term die wordt gebruikt om bloed stagnatie te beschrijven in het onderhuidse weefsel. In Vietnam heet deze techniek Cao Yio, in Indonesië: Kerik, in Laos: Khoud Lam.

Gua Sha kan worden gebruikt bij een acute of chronische aandoening. Naast het verminderen van spier- en gewrichtspijn, wordt het schrapen o.a. gebruikt voor de behandeling en voorkoming van verkoudheid, griep, bronchitis, astma en nog veel meer.
Guasha bevordert de afvoer van afvalstoffen, de doorstroming van bloed en energie en stimuleert de microcirculatie. Daarnaast verlicht Guasha pijn en activeert het immuunsysteem waardoor je minder snel ziek zult worden en meer energie krijgt. Niet alleen fysiek herstelt je lichaam, maar ook mentaal zul je meer veerkracht en rust ervaren.

De inhoud van de cursus

  • Achtergrond en geschiedenis guasha.
  • Speciale guasha technieken volgens reflexzone behandeling.
  • Een complete rug, nek schoudermassage.
  • Contra-indicaties.

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap de volledige rug, nek hoofd behandeling opbouwen. Veel mensen hebben een vorm van hoofdpijn. Dit kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld stress, spanning, onregelmatig leven.
De guasha massage is een zeer doeltreffende methode om mensen weer rust te geven in het hoofd en schoudergebied en de eventuele klachten te verminderen.

De Gua Sha techniek is een waardevolle aanvulling voor iedere masseur.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring een pré.

Accreditaties

NGS Wellnessmasseur 4 punten, NGS Sportmasseur 4 punten.

Studieduur & lesgeld

1 lesdag 10.00 tot +/- 15.30 uur.
Lesgeld: € 140,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw.)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Certificaat

Na het afronden van de cursus guasha massage ontvang je een certificaat.

Na deze cursus

Ben je in staat om een gedegen guasha reflexzone behandeling te geven. Deze cursus geeft je meer verdieping, vrijheid en plezier in het masseren.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

    

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe