Adem massage

CURSUSSEN

ADEM MASSAGE

Adem is leven! Het gaat natuurlijk, het gaat als vanzelf. Maar waarom eigenlijk? We vergeten vaak wat voor impact onze manier van ademhalen heeft op onze gezondheid. Als we er even bij stilstaan, kunnen we ongeveer 40 dagen zonder eten en een aantal dagen zonder water, maar wanneer we bijvoorbeeld 10 minuten niet kunnen ademen heeft dat grote gevolgen. Ademen is dus essentieel en verdient zeker meer aandacht. 

De meeste mensen gebruiken maar een gedeelte van hun longcapaciteit omdat zij de ademhaling hoog in de borst hebben vastgezet. Dit geeft het lichaam een stress-signaal, waardoor de spierspanning automatisch wordt verhoogd. Misschien herken je dit wel en heb je hier zelf last van?
De organen en spieren krijgen onvoldoende zuurstof om hun werk goed te kunnen doen. Aanhoudend oppervlakkig ademen kan zich uiten in allerlei klachten van het fysieke lichaam. Niet alleen de huid, de spieren of bepaalde klachten geven je belangrijke informatie. De ademhaling speelt hierin een minstens zo belangrijke rol. De snelheid, lengte, diepte, richting en plaatsbepaling van de ademhaling vertellen een eigen verhaal en emotie. Een bewuste ademhaling helpt om meer gefocust te kunnen blijven en is de basis voor een goede fysieke en mentale gezondheid.  

Leer tijdens deze twee dagen niet alleen hoe het ademhalingsstelsel werkt, wat er gebeurt als er onvoldoende wordt geademd, maar ook de wat voor invloed een gebalanceerde adem heeft en de voordelen: bijv het versterken van het immuunstelsel of het verminderen van ontstekingen, stress en spanningen of het ondersteunen en stimuleren van een gezonde levensstijl. Daarnaast ervaar je het effect van verschillende ademhalingstechnieken en wat het doet met de 'mind'. Het is lastig om de 'mind' te controleren, het hoofd te legen, maar we kunnen onze adem wél beheersen. De adem staat in directe verbintenis met de 'mind'. Wanneer we de ademhaling vertragen, vertragen we ook de geest en komt het hoofd tot rust. Dit werkt weer positief door op het lichaam en fysieke klachten kunnen hierdoor afnemen.  

Allemaal factoren die laten zien dat het eigenlijk heel logisch is om als massagetherapeut ook aandacht te richten op de adem, misschien zelfs wel als eerste. Want dan stroomt de massage beter en doorvoel je. Daarnaast is voor de massagetherapeut zelf een goede, bewuste ademhaling van groot belang. We denken vaak dat geven iets anders is als dan ontvangen. En, dat je vooral aan een ander geeft, niet aan jezelf. 

Maar wat als je dat kunt ontvangen wat je aan jezelf geeft? 

- Geef jezelf een adempauze en ontvang rust en herstel... 
- Geef jezelf compassie en ontvang liefde en zachtheid... 
- Geef je longen lucht en ontvang zuurstof en energie... 


Je kunt niet geven wat je niet hebt (ontvangen). Begin dus bij jezelf!  

Door een adempauze en bewust te ademen doe je energie en levenskracht op. Een goede ademhaling zorgt voor een goede aarding, energiestroom bij jezelf en samensmelting met de persoon die je behandelt. Door in de massage bewust, ritmisch en diep te blijven ademen kunnen stagnaties en blokkades door de cliënt opgemerkt en losgelaten worden. Tevens is het als massagetherapeut belangrijk de ademhaling te voelen en hierin mee te bewegen. Als je dit niet doet, kan het zo zijn dat je als het ware inbreekt op iemands ademhaling en kan de massage als irritant worden ervaren, of krijg je te maken met benauwdheid of weerstand.

DE INHOUD VAN DE CURSUS:
- De functie van het ademhalingsstelsel

- De invloed en de kracht van de juiste ademhaling op het lichaam en de geest (en gerelateerde klachten)

- Het beoordelen van de ademhaling

- Het zelf ervaren en toepassen van ademhalingsoefeningen/technieken

- De 3 fases methode

- Het onderdeel maken van een massagebehandeling

Je zult tijdens deze cursus aanvoelen welke invloed de ademhaling heeft op het lichaam en de geest. Naast uitleg over het ademhalingsstelsel en de functie ervan ervaar je zelf wat de kracht is van een adem die in balans is. In plaats van een 'DO -er' leer je als 'vrijwilliger' jouw adem te beheersen, te controleren maar ook te observeren aan de hand van de 3 fases methode. Door middel van het eerst zelf te ervaren kun je de oefeningen ook leren toe te passen en de ademhaling te integreren als onderdeel van je massage om meer ruimte, ontspanning en harmonie te creëren in het fysieke en subtiele lichaam van de cliënt. Samen ademen en een eerste verbinding aangaan. Dit staat de cliënt toe makkelijker en dieper te vertrouwen en te ervaren. 

We hebben bewust gekozen voor kleine groepen voor de cursus. Zo heeft de docent de tijd en ruimte om in ieders individuele behoeften te voorzien.


STUDIEDUUR & LESGELD

2-daagse cursus, dagelijks van 10.00 tot 15.30 uur. De kosten voor deze cursus bedragen €260,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw). De cursus is inclusief het lesmateriaal koffie en thee.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is, probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

VOOROPLEIDING/TOELATINGSEISEN

Voor het volgen van deze cursus is minimaal de basis cursus klassieke, haptische massage of vergelijkbaar verplicht.

CERTIFICAAT

Na afloop van de cursus adem massage ontvang je een certificaat.

NA DE CURSUS

Na afloop van deze cursus ben je je beter bewust van ademhaling als onderdeel van je behandelproces als masseur. Je weet hoe je de ademhaling op verschillende manieren in je voordeel kunt gebruiken en kunt hier in de eigen praktijk mee verder.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

  Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe