Ronald Menthen

Ronald Menthen


Cliënten help ik graag op holistische wijze; tijdens massage van het lichaam werk ik dan ook op het samenspel tussen lichaam en geest. Ons lichaam heeft invloed op ons gevoelsleven en ons gevoel heeft invloed op ons lichaam. Om klachten uiteindelijk te kunnen verlichten ga ik op zoek naar diepgang in de klachten die er zijn. Zoekend naar de oorzaak komen we soms ook andere klachten tegen. Ervaar je pijn in je heup? Dan kan de oorzaak van die pijn immers ook buiten het heupgebied zelf liggen. 

Door de professie van mijn beide ouders had ik al vroeg interesse in het lichaam en welzijn van de mens. Nadat ik, na een ongeluk, behandeld werd aan mijn schouder ben ik me gaan verdiepen in haptonomie. In de haptonomie staan gevoel en verbinding centraal. Gevoelservaringen die je in de loop der jaren hebt ontwikkeld en ‘opgeslagen’ hebben veel invloed op je welzijn. Werkend in het bedrijfsleven verschoof mijn interesse steeds meer naar de pure mens. Als haptonoom ben ik me uiteindelijk weer meer voor het menselijk lichaam gaan interesseren en uiteindelijk gaan masseren. 

Ligt er iemand op de massagetafel? Dan vraag ik me, van nature, af wat er fysiek onder mijn handen gebeurt. Vanuit die ervaring ben ik me verder gaan verdiepen in de anatomie van ons lichaam; om het beter te kunnen begrijpen en mijn eigen gevoel af te kunnen stemmen. De wederkerigheid die ontstaat in het contact tussen de client en mij motiveert en maakt nieuwsgierig naar meer. Nieuwsgierig naar de verbinding van het menselijk lichaam; hoe werkt het allemaal? Wat versterkt elkaar en wat werkt elkaar misschien wel tegen?

Als je er bij stil staat wat ons lichaam allemaal kan en aangeeft, begrijp je steeds meer hoe mooi ons lichaam in het totaal eigenlijk is. In het dagelijks leven vergeten we nogal eens om hier bij stil te staan. In mijn praktijk help ik cliënten naast de klacht gerichte behandelingen ook om hier bewuster van te worden. Ik help je (weer) in je eigen kracht te gaan staan zodat je (weer) gemakkelijker door het leven kunt gaan. 

Toen ik gevraagd werd om docent te worden bij Mood Massage opleidingen hoefde ik niet lang na te denken. De kans om, in verbinding, onderdeel te kunnen zijn van dit veelzijdige team pak ik graag met beide handen aan.