Marie-Jose van den Hoven

Marie-Jose van den Hoven


Hoi, mijn naam is Marie-José van den Hoven (48). Woonachtig in het zuiden des lands. Ik hoor sinds kort bij de opgeleide massagedocenten van MOOD. En met deze stap ben ik heel blij!

Na jaren op een middelbare school te hebben gewerkt als docent Lichamelijke opvoeding ben ik na de geboorte van m'n 3e zoon gaan bedenken wat ik het liefste zou willen doen. En het antwoord was masseren. Tijdens mijn opleiding op de ALO (nu beter bekend als Sporthogeschool) heb ik de opleiding sportmassage gevolgd bij IVS. Toen al ervaarde ik wat een geweldig vak dat zou kunnen zijn voor mij. Maar aangezien ik op de ALO werd opgeleid tot gymleraar heb ik, toen ik ging werken, het idee om te gaan masseren op een laag pitje gezet.

 

Uiteindelijk heeft het gevoel van toen mij jaren later wel weer op dit spoor gebracht! Ik wilde echter niet de sportmassage kant op maar vooral de ontspanning bij mensen brengen. En daarvoor ben ik de NGS Wellness massage gaan volgen. Tien jaar geleden echter waren de eisen die gesteld werden nog heel anders dan nu. Veel meer vanuit sportmassage bekeken. Dat kwam niet slecht uit want ik ging werken in een groot fitnesscentrum. Daar kon ik prima uit de voeten met m'n oude én nieuwe opleiding. Zo goed dat ik na bijna 10 jaar intensief masseren wederom ben gaan nadenken of dit is wat ik na m'n 60e ook nog wil doen.

Ja! Maar gecombineerd met lesgeven. Dus dat doe ik nu. En heel blij dat ik voor MOOD kon gaan werken. Het is duidelijk één van de meest eigentijdse instituten van Nederland. Toffe locaties en goede ondersteuning. Dat trekt ook hele fijne cursisten aan!