Sporttherapie

OPLEIDINGEN

Sporttherapie

De opleiding sporttherapie is dé perfecte aanvulling voor de NGS sportmasseur die meer kennis en ervaring wil opdoen in het onderzoeken en behandelen van sporters met (beginnende) blessures. Het therapeutische onderdeel dat ontbreekt in de NGS sportmassage opleiding vul je aan met deze opleiding sporttherapie.

Per gewricht (enkel, knie, heup,  pols, elleboog, schouder en rug) worden de meest voorkomende blessures onder de loep genomen en leer je relevante onderzoeks- en behandeltechnieken toe te passen. Je leert de ‘normale’ fysiologische herstelprocessen van een blessure herkennen, en bespreekt met elkaar welke herstel belemmerende factoren de sporter kunnen afhouden van herstel en optimaal functioneren. Deze aanvullende kennis helpt jou in het klinisch redeneren om een goed behandelplan op maat op te kunnen stellen voor jouw sporter.

Vervolgens leer je bindweefselmassage, triggerpoint therapie, spierrektechnieken en medical taping als behandeltechniek toe te passen. Daarnaast leer je passende oefeningen mee te geven gebaseerd op stabiliteit en kracht.

Door het volgen van deze opleiding voel jij je als sportmasseur en verzorger bekwaam om sporters goed te kunnen begeleiden naar optimaal herstel, en daarnaast samen te werken in de sportzorgketen, met de huisarts, fysiotherapeut en sportarts.

Kortom, deze opleiding is een must-have voor de sportmasseur die veel sporters in een preventieve setting en/of revalidatie setting begeleidt.

Inhoud opleiding

De opleiding sporttherapie bestaat uit drie onderstaande modulen.

In het totaal bestaat de opleiding uit 19 lesdagen + 1 assessment dag.

Voor wie is de opleiding bedoeld

De opleiding sporttherapie is gericht op (sport)masseurs die meer kennis willen opdoen over het ontstaan, symptomen en beloop van veel voorkomende blessures, en daarnaast willen leren hoe zij sporters met (beginnende) blessures kunnen onderzoeken en behandelen. De reguliere opleiding sportmassage bevat geen/nauwelijks informatie over blessures en behandelwijzen bij blessures. Deze opleiding is erop gericht om het gebrek aan kennis en vaardigheden op dit gebied uit te breiden, en om als aanvulling bindweefselmassage en triggerpoint therapie doelgericht toe te kunnen passen bij sporters.

Ook als NGS wellnessmasseur kun je deze opleiding volgen mits je de tweedaagse module gewrichtsonderzoek hebt gevolgd. Neem hiervoor contact met ons op.

Studieduur & lesgeld

De opleiding sporttherapie bevat 19 lesdagen + 1 assesmentdag van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De studiebelasting is ongeveer 6 uur per week.

De kosten voor desporttherapie bedragen €2245,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw).
Wil je gebruik maken van de mogelijk om te betalen in termijnen dan graag aangeven bij je inschrijving.

De opleiding is inclusief het lesmateriaal.
Het lesmateriaal bestaat o.a. uit: 
Goniometer, meetlint, kinesiotape, dynamic tape, therabands.

De opleiding is exclusief de eventuele kosten voor het examen bij het NGS en inschrijving beroepsvereniging.

STAP-budget

De opleiding sporttherapie komt in aanmerking voor het STAP-budget.
Bekijk hier welke startdata beschikbaar zijn voor de komende inschrijfperiode.

STAP startdata

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor de opleiding sporttherapie vragen wij minimaal:

  • Een MBO 4 denkniveau
  • Minimale leeftijd 18 jaar
  • Diploma Sportmassage
  • Diploma Wellness massage inclusief module gewrichtsonderzoek

AFRONDING

Bij actieve deelname ontvang je na afloop een certificaat. Voorwaarde is wel een minimale presentie van 80 procent tijdens de lessen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om het landelijk theorie en praktijkexamen sportzorgmasseur te doen bij het NGS.
Indien je dit diploma hebt behaald kun je je inschrijven in het NGS sportzorgmasseur register en bij het SCAS.

Erkenningen

De drie afzonderlijke modulen (sportzorgmasseur, bindweefselmassage en triggerpointtherapie) leveren studiepunten op die bij diverse beroepsverenigingen zijn geaccrediteerd.

Klik hier voor het complete studiepunten overzicht!

 

NA DE OPLEIDING

Na het succesvol afronden van de opleiding sporttherapie heb je echt wat in handen. Door het volgen van deze opleiding leer je hoe je cliënten op een professionele wijze en therapeutische basis kan behandelen. Je bent in staat om specifieke onderzoekstechnieken uit te voeren, en diverse behandeltechnieken toe te passen bij beginnende blessures. Denk aan bindweefselmassage, triggerpointtherapie, spierrektechnieken, behandelprogramma’s opstellen voor de stabiliteit en kracht, en medical taping bij blessures.

INSCHRIJVEN OF INTERESSE?

Schrijf je hier in voor de opleiding sporttherapie. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe