Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau)

OPLEIDINGEN

Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau)

Volg onze nieuwe opleiding tot Holistisch Massage Therapeut.

De opleiding tot Holistisch Massage Therapeut daagt je uit!!!  Door onze jarenlange ervaring hebben we de ideale en unieke Holistische Massage Therapie opleiding samengesteld.
In +/- 3 jaar word je opgeleid tot gekwalificeerd en gediplomeerd Holistisch Massage Therapeut.

De opleiding tot Holistisch Massage Therapeut is niet zomaar een opleiding. Door de deze opleiding leer je op een nieuwe manier kijken naar de wereld om je heen. Bij MOOD massage opleidingen staat de directe toepasbaarheid van Holistische Massage Therapie en jouw persoonlijke ontwikkeling centraal.

In onze opleiding tot Holistisch Massage Therapeut ervaar je dat persoonlijke groei en ontwikkeling ontstaan door je bewust open te stellen voor nieuwe ervaringen. Die omschakeling in denken en handelen kan best pittig zijn. Maar het resultaat is merkbaar. Je leven verandert in positieve zin, en je ervaart dat lang gekoesterde doelen en wensen ineens bereikbaar zijn.

Een Holistisch Massage Therapeut is in staat om een cliënt, door middel van een passend massageplan vanuit een holistische visie, te behandelen en begeleiden bij verschillende lichamelijke en geestelijke klachten. Zo zijn de massage behandelingen niet alleen gericht op de ontspanning van spieren, maar ook op geestelijke ontspanning, het verminderen van stress en het verminderen van chronische pijn. Als Holistisch Massage Therapeut maak je gebruik van een holistische visie tijdens de massage behandelingen. Deze visie houdt in dat lichaam en geest samen één zijn, en beide onderdelen een rol spelen in de behandeling van klachten. Tot slot ben je in staat om een passend bewegingsadvies te geven met betrekking tot de klacht.

Wij van MOOD massage opleidingen zien de mens als één geheel. Daarom kan een therapeutische behandeling nooit bestaan uit 1 methode.
Binnen MOOD massage opleidingen gaan we op zoek naar jouw unieke kracht als Holistisch Massage Therapeut.
Want als jij in je kracht staat kan je mensen pas echt helpen!

Inhoud van de opleiding

Een unieke mix van verschillende inzichten en disciplines die jou instaat stellen om uiteindelijk zelfstandig met een enorme berg aan kennis en zelfvertrouwen aan de slag te gaan als Holistisch Massage Therapeut.

Basis opleiding   Modulen
Klassieke massage   Chakra massage
Wellness/Sportmassage   Handreflex massage
Therapeutische vorming   Holistisch energetische massage
Ademmassage   Meridiaan & Shiatsu massage
Bewegingstherapie   Holistic Pulsing
Cupping therapie   Thai yoga massage
Start je eigen praktijk   Metamorfose massage
Psoas massage      
Haptische massage                 
Ayurvedische massage     
Voetreflex massage       
Energiemanagement voor masseurs      


Voor wie is de opleiding bedoeld

Deze opleiding is gericht op mensen die Holistisch Massage Therapeut willen worden. Als Holistisch Massage Therapeut ben je in staat om cliënten en patiënten voor langere duur te behandelen volgens een behandelplan dat aansluit op de hulpvraag van de cliënt. Je bent in staat om verschillende massagetechnieken met een holistische visie in te zetten om behandeldoelen te bereiken en evalueert regelmatig het effect van jouw behandelingen. Bovendien ben je in staat om je behandelingen aan te laten sluiten op het ‘evidence based practice principe’ door je te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen en bronnen op het massagegebied. Tot slot vorm je een onderdeel in de zorgketen en ben je in staat om contact de onderhouden met andere zorgprofessionals. 

Start Holistisch Massage Therapeut

De kracht van MOOD massage opleidingen is ons modulaire onderwijs. 
Om jou zo goed mogelijk te begeleiden gaan we bij aanvang jouw individuele scholingstraject vastleggen. Dit betekend dat de opleiding start wanneer jij je eerste cursus volgt bij MOOD massage opleidingen. Vragen over de startdatum of wanneer jij kunt beginnen? Neem dan contact met ons op en kom in contact met je studiebegeleider.

Studieduur & lesgeld

De complete opleiding Holistisch Massage Therapeut bevat 88 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur. Afhankelijk van je studietempo kan de opleiding binnen 3 jaar worden afgerond.
De studiebelasting is ongeveer 6 uur per week.

De kosten voor de totale opleiding tot Holistisch Massage Therapeut bedragent €9.900,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw).
De betaling is per afgronde fase. De opleiding bestaat uit 3 fasen van 29 lesdagen.
Wil je gebruik maken van de mogelijk om te betalen in termijnen dan graag aangeven bij je inschrijving.

Kostenoverzicht per leerfase

  • Eerste fase   29 lesdagen € 3.300,-
  • Tweede fase 29 lesdagen € 3.300,-
  • Derde fase    29 lesdagen € 3.300,-

De opleiding is inclusief al het lesmateriaal.
De opleiding is exclusief de kosten voor de medische basiskennis en psychosociale basiskennis.
De opleiding is exclusief de eventuele kosten voor het examen bij het NGS en inschrijving beroepsvereniging.

STAP-budget

De opleiding holistisch massage therapeut komt in aanmerking voor het STAP-budget.
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Maak gebruik van €1000,- STAP-budget per studiejaar.
 

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor de opleiding tot Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau) vragen wij:

  • MBO 4 denkniveau
  • Minimale leeftijd 18 jaar

Vrijstelling

Volledige vrijstelling is alleen mogelijk voor de module klassieke massage.
Om in aanmerking te komen voor de vrijstelling is het noodzakelijk dat wij een kopie van het certificaat ontvangen en inzicht krijgen in het aangeboden lesmateriaal.

MOOD massage opleidingen biedt in sommige gevallen een (gedeeltelijke) vrijstelling voor de opleiding NGS sportmassage/ NGS wellness massage. Dit is van toepassing voor studenten, die reeds een opleiding NGS Sportmassage of NGS Wellnessmassage elders met het officiële NGS diploma positief hebben afgerond.
Graag horen wij bij inschrijving of er gebruik gemaakt wordt van een vrijstelling en ontvangen wij een kopie van het diploma en de cijferlijst.

Studiebegeleider  

We zijn flexibel, denken graag met je mee en maatwerk behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld het hele jaar door met de opleiding massagetherapie beginnen.
Je studiebegeleider helpt je graag bij je studiekeuze, planning en opties.
Je studiebegeleider staat tijdens de opleiding klaar voor vragen en ondersteuning.

Afronding

Het diploma tot Holistisch Massage Therapeut bij MOOD massage opleidingen bestaat uit 160 studiepunten (ECTS).
Deze studiepunten behaal je door:

  1. De opleidingen, modulen en cursussen, in het overzicht met goed gevolg af te ronden.
  2. Het verslagleggingsdeel met goed gevolg af te ronden.
  3. Het NGS sportmassage of NGS wellnessmassage diploma te behalen, of als je niet kiest voor het NGS examen, het Praktijkexamen Allround Masseur te behalen.
  4. Het Praktijkexamen Holistisch Massage Therapeut met goed gevolg af te ronden.

Bij het behalen van punten 1 t/m 4 ontvang je het diploma Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau).

Erkenningen

De opleiding Holistisch massage therapeut is erkend door de volgende beroepsverenigingen:
| NVST | VIV | 160,0 ECTS
| CAT | 158,18 SP

Klik hier voor het complete studiepunten overzicht!

Na de opleiding

Na het succesvol afronden van de opleiding tot Holistisch Massage Therapeut heb je een volwaardige massage opleiding in handen. 
Veel afgestudeerde masseurs en massagetherapeuten van MOOD massage opleidingen werken zelfstandig in hun eigen praktijk of combineren dit met andere werkzaamheden in bijvoorbeeld een groepspraktijk, gezondheidscentrum en zorginstellingen. De vraag naar goede masseurs en massagetherapeuten neemt vanuit de verschillende sectoren toe.
Na het behalen van het diploma tot massage therapeut kan jij je aansluiten bij diverse beroepsverenigingen om ervoor te zorgen dat je behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding.

Vergoedingen

Het diploma Holistisch Massage Therapeut staat garant voor ruim 161,0 ECT’s. Samen met de opleidingen Medische Basiskennis (40,0 ECT’s) en Psychosociale Basiskennis (40 ECT’s), die je extern kunt volgen bij Con Amore, ben je in staat om je bij een erkende beroepsvereniging in te schrijven, en in aanmerking de komen voor vergoedingen door de zorgverzekeraar.

Aanmelding verloopt via de HBO medische basiskennis aanbieder zelf.

Inschrijven of interesse?

Schrijf je hier in voor opleiding Holistich Massage Therapeut, de studiebegeleider neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om samen met jou je traject en planning te bespreken.

Het is belangrijk dat je je voldoende informeert voordat je besluit om je in te schrijven als student bij MOOD massage opleidingen. Je kan dit doen door naar de informatiebijeenkomst te komen. Ben je niet in de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn, dan kan je een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Dit is niet verplicht, alleen als jij het nodig vindt. Je kan tijdens het gesprek jouw persoonlijke vragen stellen en jouw verwachtingen uitspreken. Samen kijken we dan of MOOD massage opleidingen voor jou een goede keus is.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eens kijken of masseren iets voor je is? Probeer dan eerst de cursus leren masseren, de opleiding Klassieke massage of de opleiding Haptische massage.

Samen met de studiebegeleider word jouw traject samengesteld.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe