Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau)

OPLEIDINGEN

Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau)

Volg onze opleiding tot Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau).

De opleiding tot Holistisch Massage Therapeut daagt je uit!!!  Door onze jarenlange ervaring hebben we de ideale en unieke massage therapie opleiding samengesteld.

In +/- 3 jaar word je opgeleid tot gekwalificeerd en gediplomeerd Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau)

Inhoud van de opleiding

Tijdens de complete opleiding komen de volgende massage vakken aanbod:

Klassieke massage (6 lesdagen)
Wellness/ sportmassage (17 lesdagen)
Haptische massage (5 lesdagen)
Therapeutische vorming (12 lesdagen)
Bindweefselmassage (6 lesdagen)
Voetreflex therapie (6 lesdagen)
Start je eigen praktijk (2 lesdagen) 71 dagen
Adem massage (2 dagen)
Chakra massage (5 lesdagen)
Meridiaan massage (5 lesdagen)
Pulsen (2 lesdagen)
Yoga massage I (4 lesdagen)
Yoga massage II (2 lesdagen)
Holistisch energetische massage (3 lesdagen)
Metamorfose massage (1 lesdag)
Handreflex massage (1 lesdag)
Energie Management voor Masseurs
Psoas  massage (nieuw)

Al de bovenstaande vakken zijn modulair te volgen dit betekent dat jijzelf bepaalt wanneer je deze modules gaat volgen. Wanneer je nog geen enkele massage ervaring hebt is de start met de cursus haptische massage verplicht.

In het vak HBO therapeutische vorming zal er voor een groot deel aandacht worden besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling tot massagetherapeut.

Persoonlijke ontwikkeling gaat over bewustwording van wie jij bent en hoe jij in elkaar zit. Hoe ga je om met jezelf, anderen en gebeurtenissen in je leven. Het doel is het ontwikkelen van een onbevooroordeelde en open houding naar anderen. Het effect van de therapie vergroot met vertrouwen in de behandeling.
Mensen die met mensen werken hebben inzicht nodig in wie zij zelf zijn, in het contact met de ander kom je jezelf tegen. Je bent zelf het instrument in de ontmoeting.
In massagetherapie komt het fysieke, mentale en emotionele samen. De massagetherapeut zoekt samen met de cliënt naar het vinden van evenwicht, een gezonde balans.
In deze zoektocht naar evenwicht leer je wat balans brengt en wat verstoort. Massage helpt om het lijf te leren kennen en te ontspannen waar spanning overheerst.

Wie ben ik in een professionele beroepshouding Wat is het effect van jouw houding en gedrag op je cliënt?

Wat zijn mijn sterke kwaliteiten en vaardigheden Het is belangrijk dat je weet wat je makkelijk en vanzelfsprekend af gaat en waar je nog hulp bij kunt gebruiken.

Gespreksvoering en –vaardigheden Een goed gesprek geeft je veel informatie, daarnaast kijk je naar het lichaam, je observeert en interpreteert de houding en het gedrag. Is het congruent? Wat valt je op, past dit bij dat wat je hoort en ziet.

Zicht op effecten van gedachten – gevoelens – emoties Hoe ga je om met feedback, stress, emoties en geblokkeerde gedachten? Gedachten kunnen een sterke invloed hebben op gevoelens en emoties.

Zicht op eigen handelen  Inzicht in je persoonlijkheid en zicht op het hoe en waarom van je eigen gedrag. Het vermogen om in bepaalde situatie bewuster een keuze te maken om te handelen op de juiste manier.

Specifieke anamnistische vaardigheden Het juist beoordelen van de klachten en behoeftes van de cliënt bepaalt de effectiviteit van de massage, en is de opzet voor een passend behandelplan.

In het  klantgericht behandelplan worden de verwachtingen, duur en doelen duidelijk beschreven. De cliënt weet wat de diagnose is, welke behandeling er wordt voorgesteld en waarom.

Overdracht en tegenoverdracht
De mens brengt gevoelens en verwachtingen over op anderen. Inzicht in de overdracht van de cliënt en tegenoverdracht van jou als therapeut is essentieel voor een effectieve behandeling.

Psychosomatiek
Je herkent de onbalans en patronen en de effecten hiervan op de houding en het gedrag. Je weet hoe je kunt werken naar verbetering of herstel.

Thema’s in het leven
Iedere leeftijd en levensfase heeft zijn thema’s. Integratie van deze thema’s verhogen de resultaten van de behandeling.

Intervisie en supervisie
Om de effectiviteit van deze processen in je dagelijks leven te integreren en de reflectie op de persoonlijke houding en het gedrag te intensiveren, zal er gebruik gemaakt gaan worden van intervisie en supervisie.
Hiervoor wordt er zelfstandig in groepjes gewerkt en in individuele bijeenkomsten met de docent.

Tijdens deze uitdagende en afwisselende opleiding zal jij je geen moment vervelen.

Visie Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau)
Waarom kiezen voor onze Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau).

Wij van MOOD massage opleidingen zien de mens als één geheel. Daarom kan een therapeutische behandeling nooit bestaan uit 1 methode. Daarom is onze opleiding gebaseerd op een 4 tal pijlers, namelijk:
1. PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
2. MASSAGE
3. COGNITIEVE THERAPIE
4. INTUÏTIE

Wanneer alle pijlers aanbod komen tijdens een therapeutisch behandeltraject kun je echt bij de oorzaak van klacht komen.

Binnen MOOD massage opleidingen gaan we op zoek naar jouw unieke kracht als massage therapeut. Want als jij in je kracht staat kan je mensen pas echt helpen!
Onze lessen worden boeiend en uitdagend gebracht door onze professionele en enthousiaste docenten.

Naast het behalen van het diploma Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau) is het ook mogelijk om tijdens de opleiding je diploma te behalen voor NGS Wellness Masseur.
Kortom een unieke mix van verschillende inzichten en disciplines die jou instaat stellen om uiteindelijk zelfstandig met een enorme berg aan kennis en zelfvertrouwen aan de slag te gaan als Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau).

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor de opleiding tot Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau) vragen wij minimaal:

  • MBO 4 denkniveau
  • Minimale leeftijd 18 jaar

Erkenningen

De opleiding HBO massage therapeut is erkend door de volgende beroepsverenigingen:
KTNO | BATC | NVST | 160 ECTS

Start therapeutische vorming

  • 21 januari 2022 Amersfoort (start gegarandeerd)
  • 6 oktober 2022 Best (lesdata nog niet bekend)

Start Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau)

Aangezien de opleiding modulair wordt aangeboden bepaal jijzelf op welk moment je start met de opleiding.

Het is van zeer groot belang dat jij je voldoende informeert voordat je met de opleiding start.
Daarom vind er altijd een persoonlijk intake gesprek plaats om jouw persoonlijke leerplan te bepalen.

Studieduur & lesgeld

De complete opleiding Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau) bevat 82 lesdagen. Afhankelijk van je studietempo kan de opleiding binnen 3 jaar worden afgerond.

De kosten voor de totale opleiding tot Massage Therapeut bedraagt € 7.950,- bij betaling voor aanvang van de opleiding. 
De kostprijs wanneer alle module los +/- €8640,-  (beroepsopleiding vrijgesteld van btw).


Wil je gebruik maken van de mogelijk om te betalen in termijnen dan graag aangeven bij je inschrijving.

De opleiding is inclusief al het lesmateriaal.
De opleiding is exclusief de kosten voor de HBO medische basiskennis.
De opleiding is exclusief de eventuele kosten voor het examen bij het NGS en inschrijving beroepsvereniging.

De opleiding is inclusief al het lesmateriaal.
De opleiding is exclusief de kosten voor de HBO medische basiskennis.
De opleiding is exclusief de eventuele kosten voor het examen bij het NGS en inschrijving beroepsvereniging.

Heb je al elders bepaalde onderdelen behaald dan kun je eventueel in aanmerking komen voor vrijstellingen.
Om in aanmerking te komen voor de vrijstelling is het noodzakelijk dat wij een kopie van het certificaat ontvangen en inzicht krijgen in het aangeboden lesmateriaal.
Minimaal 80% van de opleiding tot Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau) moet worden gevolgd binnen MOOD massage opleidingen.

Diploma

Tijdens de opleiding word je regelmatig getoetst.
Een eindscriptie tot de leerdoelen behoren en het onderzoeksonderwerp dient te worden gepresenteerd tijdens het praktijk examen.

Bij het behalen van minimaal een voldoende voor zowel de scriptie als de modulaire praktijk onderdeel ontvang je het diploma Holistisch Massage Therapeut (HBO niveau).

Na de opleiding

Na het succesvol afronden van de opleiding tot Massage Therapeut heb je een volwaardige massage opleiding in handen. Wanneer je ook het diploma voor de HBO Medische basiskennis (MBK) & HBO Psychosociale Basiskennis (PSBK) behaald kun jij je aansluiten bij een beroepsvereniging waardoor je behandelingen gedeeltelijk of geheel worden vergoed door de zorgverzekeraars.

Vergoedingen

Wil je dat je behandelingen in aanmerking komen voor vergoedingen vanuit de ziektekosten verzekering dan is het nog noodzakelijk om de opleiding HBO Medische basiskennis (MBK) & HBO Psychosociale Basiskennis (PSBK) te volgen.
Voor de HBO Medische basiskennis (MBK) & HBO Psychosociale Basiskennis (PSBK) hebben wij de volgende samenwerking.

Samenwerking: Con Amore. Con Amore is specialist op het gebeid van de HBO Medische basiskennis (MBK) & HBO Psychosociale Basiskennis (PSBK)
Het voordeel van deze samenwerking is dat jij altijd bij jou in de omgeving de HBO Medische basiskennis (MBK) & HBO Psychosociale Basiskennis (PSBK) kunt volgen.
Dit kan namelijk in de volgende plaatsen: Amsterdam, Groningen, Utrecht, Arnhem, Rotterdam, Zwolle, Eindhoven-Nuenen.

Aanmelding verloopt via de HBO medische basiskennis aanbieder zelf.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

MOOD massage opleidingen HBO HOLISTISCH MASSAGE THERAPIE
           
  LESDAGEN CONTACTUREN THUISSTUDIE  TOTAAL ECTS PUNTEN
Module          
           
Klassieke massage 6 42 uur 96 uur 138 uur 4,9
Wellness- Sportmassage 17 119 uur 360 uur 479 uur 17,1
Therapeutische ontwikkeling 12 84 uur 1036 uur 1120 uur 40
Haptische massage  5 35 uur 80 uur 115 uur 4,1
Voetreflexmassage 6 42 uur 96 uur 138 uur 4,9
Bindweefselmassage 6 42 uur 96 uur 138 uur 4,9
Adem massage 2 14 uur 32 uur 46 uur 1,6
Start je eigen praktijk 2 14 uur 32 uur 46 uur 1,6
Chakra massage (5 lesdagen) 5 35 uur 80 uur 115 uur 4,1
Meridiaan massage (5 lesdagen) 5 35 uur 80 uur 115 uur 4,1
Pulsen (2 lesdagen) 2 14 uur 32 uur 46 uur 1,6
Yoga massage I (4 lesdagen) 4 7 uur 9 uur 16 uur 0,6
Yoga massage II (2 lesdagen) 2 14 uur 32 uur 46 uur 1,6
Holistisch energetische massage (3 lesdagen) 3 21 uur 48 uur 69 uur 2,5
Metamorfose massage (1 lesdag) 1 7 uur 9 uur 16 uur 0,6
Handreflex massage (1 lesdag) 1 7 uur 9 uur 16 uur 0,6
Energie Management voor Masseurs 1 7 uur 9 uur 16 uur 0,6
Psoas  massage (nieuw) 2 14 uur 32 uur 46 uur 1,6
           
Therapeutische behandelingen 3x per jaar + verslaglegging   72 uur 108 uur 180 uur 6,4
Snuffelstage + verslaglegging   16 uur 24 uur 40 uur 1,4
jaarlijkse verslaglegging + reflectie verslagen       750 uur 26,8
Scriptie     600 uur 600 uur 21,4
Eindpresentatie en examen   12 uur 86 uur 98 uur 3,5
Totaal MOOD 82 681uur 3050 uur 4481 uur 160
           
HBO Medische Basiskennis Con Amore       1120 uur 40
HBO Psychosociale Basiskennis Con Amore       1120 uur 40
           
Totaal MOOD + Con Amore   681uur 3050 uur 6721 uur 240
           
           
Aantal ECTS opleiding HBO Massagetherapeut = 160  (1 ECTS = 28 uur)
Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe