ALLROUND Energetisch Masseur

OPLEIDINGEN

Allround energetisch masseur

Volg de complete opleiding tot allround energetisch masseur.

De opleiding voor energetisch masseur is een unieke en zeer doelgerichte opleiding. Door onze jarenlange ervaring hebben we de ideale massage opleiding samengesteld. In 29 lesdagen word je opgeleid tot gekwalificeerd allround energetisch masseur. Alle vakken worden modulair aangeboden wat inhoud dat jij zelf je eigen studietempo bepaald. Gedurende deze uitdagende afwisselende opleiding zal jij je geen moment vervelen. 

Voor wie is deze opleiding bedoeld

Voor iedereen die zich ervan bewust is dat er bij massage meer is dan alleen fysiek contact, of voor wie daar graag meer over wil weten, of zich daarin verder wil verdiepen. Alles bestaat uit energie, daar heeft de kwantumfysica ons inmiddels ook de wetenschappelijke bewijzen voor geleverd. Je bewust zijn van die energie is eigenlijk heel concreet. De andere sfeer die in verschillende ruimtes hangt. Een groepssfeer waar je je wel of niet prettig in voelt. Je aangetrokken voelen tot iemand of juist niet. De vlinders in je buik of de tintelingen in je ledematen. Maar ook het voorbeeld dat je aan een vriendin denkt en op dat moment gaat de telefoon… Energie neem je niet waar met je hoofd maar met je zintuigen en die kun je ontwikkelen.

Door alles wat leeft stroomt levensenergie. Als we ons ziek voelen of ergens pijn hebben, zijn we van nature geneigd onze handen precies op de goede plek te leggen. Vaak is daar de energie geblokkeerd geraakt door bijvoorbeeld onverwerkte ervaringen. Energetische massages zijn holistisch. We gaan uit van de visie dat alle aspecten van een mens op fysiek, mentaal of emotioneel niveau samen een geheel vormen. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en de energetische massages zijn er op gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. 

Als bovenstaande je aanspreekt en je interesse heeft gewekt, je altijd al hebt willen leren masseren en je misschien een eigen praktijk wilt beginnen, dan is deze opleiding iets voor jou! Voor iedereen die zijn of haar kennis en vaardigheden wil verbreden of verdiepen, voor omscholing en reïntegratie.

De opbouw van de opleiding

Als allround energetisch masseur kun jij je op diverse werkgebieden begeven.  Door het gevarieerde lesprogramma krijg je beter inzicht en verdieping in je eigen kunnen en massage technieken. Bij MOOD creëren we een interessante, afwisselende en prikkelende leeromgeving.

Tijdens de opleiding Allround energetisch masseur komen de volgende vakken aan bod:

  • Klassieke massage met anatomie (6 lesdagen)
  • Haptische massage (5 lesdagen)
  • Intuïtieve massage (3 lesdagen)
  • Voetreflex massage (6 lesdagen)
  • Handreflex massage (1 lesdag)
  • Metamorfose massage (1 lesdag)
  • Chakra massage (5 lesdagen)
  • Pulsen (2 lesdagen)

INHOUD VAN DE MODULEN

CHAKRAMASSAGE

Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet (India) en betekent wiel. Chakra’s zijn de energie centra van ons lichaam. Ze lijken op draaiende wielen, of draaikolken van energie.
Elk chakra heeft zijn eigen energie en zijn eigen functie binnen ons energiesysteem.

Deze cursus leert je hoe je het werken met chakra’s praktisch kunt inzetten als hulpmiddel voor bewustwording.
Bij een chakramassage gaat het om het bewust ervaren van je levensenergie. Deze stroomt door het lichaam als een onzichtbaar circulatiesysteem dat bestaat uit energie lichamen (de aura), energie centra (de chakra’s) en energie banen (de meridianen). Bij deze massage gebruiken we aanraking om de chakra’s, hun thema’s, de energiebalans en eventuele energie blokkades bewust te voelen.

KLASSIEKE MASSAGE

De Zweedse massage zou wel eens de meest beroemde massagebehandeling ter wereld kunnen zijn. De Zweedse massage staat ook wel bekend als de klassieke massage.

De fysieke en mentale aspecten van welzijn vormen de kern van de klassieke massagebehandeling. De massage kenmerkt zich door overheerlijke strijkingen, knedingen en het optillen van de spieren en ritmisch kloppen, wrijven en trillen/schudden.

De klassieke massage is de basis van elke professionele masseur.

HAPTISCHE MASSAGE

Haptische massage komt voort uit de haptonomie. Hapsis is het oude Griekse woord voor ‘gevoel’ of ‘tast’. Bij haptische massage gaat het om ‘aanraken met gevoel’. Wees je als masseur bewust van wat jij voelt, hoe je voelt, waarom je voelt en wat je voelt bij jezelf en bij de ander. Als je dat meeneemt in je massage, dan nodig je de ander uit om ook te voelen.

Haptische massage bevestigt dat je niet alleen een lichaam hebt, maar ook een lichaam bént! Bewustwording daarvan geeft je inzicht in hoe je in het leven staat, wat je beweegredenen en patronen zijn.

Haptische massage leert je dichter bij je gevoel te komen om van daaruit beter keuzes te kunnen maken op welk vlak dan ook. Het helpt je een betere balans te vinden tussen denken en voelen wat leidt tot een beter functioneren op elk gebied.

HANDREFLEX MASSAGE

Op de handen bevinden zich reflexzones die via zenuwen en energiebanen in verbinding staan met andere lichaamsdelen. Bij handreflexmassage leer je die reflexzones d.m.v. massage stimuleren. Hierdoor worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Handreflexologie harmoniseert het lichaam doordat het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd. In de eendaagse cursus maak je kennis met de reflexzones op de hand en leer je die masseren.

INTUÏTIEVE MASSAGE

Intuïtieve massage is masseren vanuit je hart, je gevoel. Je werkt niet volgens een plan of schema vanuit je hoofd zoals de standaard massages, maar je luistert steeds bewust naar wat je wordt ingegeven in je contact met degene die je masseert.
De massage werkt helend op de spieren, bloedcirculatie en organen, chakra’s en energiebanen. Intuïtie kan worden omschreven als een ingeving, een vorm van direct weten, zonder dat je dit van te voren hebt bedacht of beredeneerd.
De intuïtieve massage bevrijdt je van de vast omschreven regels. Door het echte invoelen tijdens de massage worden de technieken intenser en iedere massage uniek.

De intuïtieve massage geeft vertrouwen en veiligheid voor masseur en cliënt.

METAMORFOSE MASSAGE

“Het leven zelf is de genezer!” is de grondgedachte van de metamorfosemassage. Een eikel groeit uit tot een boom. Een rups veranderd in een vlinder. Ook wij zijn in staat om onszelf te ontpoppen of tot bloei te laten komen. Als de groei en veranderingen die daar bij horen plaatsvinden op een dieper niveau dan vindt er transformatie plaats, een blijvende verandering. Dan hoeft bijvoorbeeld de hoofdpijn niet meer terug te komen zoals vaak na een paracetamolletje. 

In ons lichaam is de herinnering aanwezig aan alles wat we voor onze geboorte hebben meegemaakt. Gebeurtenissen van nu, kunnen daar aan raken en ons zo blokkeren. Deze oude energiepatronen kunnen oorzaak zijn van allerlei klachten en ziekten. 

Op de voeten, handen en het hoofd ligt de zogenoemde prenatale lijn. Hier liggen de eerste ervaringen, die spanningen brengen in de wervelkolom en daarmee in de rest van ons lichaam. Patronen die in de prenatale fase zijn ontstaan blijven merkbaar in de rest van je leven. Als je die patronen vrijmaakt, is er ruimte voor verandering.

De metamorfosemassage richt zich op de mens als geheel en geeft ruimte aan de levenskracht. 

VOETREFLEX MASSAGE

Op de voeten bevinden zich reflexzones die via zenuwen en energiebanen in verbinding staan met andere lichaamsdelen. Bij de voetreflexmassage leer je die reflexzones d.m.v. massage stimuleren. Hierdoor worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Voetreflexologie harmoniseert het lichaam doordat het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd. In de zesdaagse cursus gaan we uitgebreid in op alle reflexzones op de voet hun betekenis en leer je deze te masseren. 

Een voetreflexmassage kan je laten voelen hoe je in het leven staat!

PULSEN

Pulsen gaat over het herstellen van autonomie, het vergroten van het lichaamsbewustzijn en acceptatie. Een oude wijsheid zegt: ‘Datgene waartegen wij ons verzetten, verhardt zich; datgene wat we accepteren, lost op.’ De kracht van Holistisch pulsen is de zachtheid! Omdat er bij deze massagevorm niets wordt geforceerd, is er ook geen noodzaak om weerstand te bieden, zodat de weg vrij is voor de genezende invloed om diep door te dringen. De techniek bestaat er uit het lichaam op een ritmische manier in beweging te brengen, waardoor alle lichaamsvloeistoffen en energiestromen herinnerd worden aan hun oorspronkelijke manier van stromen, van voordat er blokkades ontstonden. 

Ervaar de kracht van zachtheid!

DIPLOMA

Na het succesvol doorlopen van alle modulen ontvang je het diploma voor ALLROUND ENERGETISCH MASSEUR. Voor alle losse onderdelen ontvang je tevens een certificaat.

Studieduur & lesgeld

De complete opleiding allround masseur bevat ongeveer 29 lesdagen. Afhankelijk van je studietempo kan de opleiding binnen 1 jaar worden afgerond.
De kosten voor de totale opleiding tot ALLROUND ENERGETISCH MASSEUR bedragen totaal € 2750,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)

Termijnbetaling
Het is mogelijk om de cursus in 3 gelijke termijnen van €950,- te voldoen.

De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie/thee en uitgebreide lunch.

De opleiding start meerdere malen per jaar omdat het modulair wordt aangeboden. Dat betekent dat jij bepaalt wanneer en met welke onderdeel je start.

Na de opleiding

Na het succesvol afronden van de opleiding allround energetisch masseur heb je een volwaardige massage opleiding in handen. De opleiding is uitdagend, prikkelend en vernieuwend. Je bent geïnspireerd en hebt kennis en vaardigheden opgedaan om mensen echt te raken. Veel van onze cursisten starten tijdens deze opleiding al met hun eigen massage praktijk.

Inschrijven of interesse?

Je kan je nu al direct inschrijven voor opleiding ALLROUND ENERGETISCH MASSEUR. Dit kan door het contact formulier in te vullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om voor jou het beste traject en planning te bespreken.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe