Thai Yoga massage I

CURSUSSEN

THAI YOGA MASSAGE I - DE WERELD VAN  

Heb je affiniteit met yoga en massage? Dan is ‘Thai Yoga Massage I – De wereld van...’ de basiscursus die bij jou past! Yoga en massage kunnen worden gecombineerd in Thai Yoga Massage, een krachtige mix die verschillende helende elementen combineert om het lichaam weer in balans te brengen en de energiedoorstroming te herstellen of stimuleren. Het is niet alleen heerlijk om het te ontvangen, maar ook heel leuk om het te geven. 

Thai Yoga Massage bestaat uit een op elkaar afgestemde combinatie van yoga, massage, mindfulness en acupressuur. Zowel masseur als ontvanger zijn voortdurend op spelende wijze in beweging. De gemasseerde ondergaat vanuit volledige ontspanning en aanwezigheid aan yoga ontleende strekkingen en ontvangt tegelijkertijd een massage met behulp van duimen, handpalmen, onderarmen, ellebogen, knieën en voeten. In de Oosterse geneeskunst is de combinatie van yoga en massage heel logisch. 

In de Oosterse geneeskunst wordt ziekte gezien als een disbalans in lichaam of geest. Thai Yoga massage brengt beide weer in balans door middel van beweging, rust en bewustwording die zo belangrijk zijn voor ontspanning en herstel. De yoga strekkingen houden/maken de spieren en gewrichten soepel en sterk, brengen de energiebanen beter in balans, werken aardend en geven letterlijk een gevoel van innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. De massage zorgt ervoor dat energie vrij door de energiebanen gaat stromen en creëert (extra) ontspanning in de betreffende yogahouding. 

De gebalanceerde mix van loslaten en aanwezig zijn, staan de ontvanger toe op een dieper niveau spanning los te laten waardoor blokkades worden vrijgemaakt. Beweging en bewuste ontspanning in één – een mooie samensmelting die doorwerkt op fysiek én emotioneel niveau.

In het kort kun je met Yoga Massage:
-          Flexibiliteit vergroten
-          Blokkades opheffen en je energiedoorstroming in balans brengen
-          Het lichaamsbewustzijn vergroten
-          Spier- en gewrichtsklachten verminderen
-          Meer in verbinding komen met emoties

De inhoud van de cursus

  • Basistheorie yoga en houdingen, Thai massage
  • Toepassing van massagetechnieken met het hele lichaam
  • Het vinden van de juiste ritme/flow
  • Rek- en strektechnieken in rugligging, buikligging en zittend 
  • Gebruik van bewuste adem- en meditatietechnieken

Tijdens deze basiscursus wordt de aandacht gericht op de yogahoudingen die terugkomen in de basis van de Thai massage en de massagetechnieken. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe yoga en massage elkaar aanvullen en welke effecten dit heeft op het holistisch lichaam. We bespreken en passen ook massagetechnieken, rek- en strek-, adem- en meditatietechnieken toe. ‘Thai Yoga Massage I – De wereld van...’ richt zich op de rugligging, buikligging en zittende houding. De cursus start elke ochtend met een heerlijke yoga, adem of meditatieles. 

De massage wordt op de grond uitgevoerd en er wordt kleding gedragen tijdens Thai Yoga Massage, zorg dus voor comfortabele kleding.

We hebben bewust gekozen voor kleine groepen voor de cursus. Zo heeft de docent de tijd en ruimte om in ieders individuele behoeften te voorzien en krijgt iedereen de kans om een goede masseur te worden.

* Er zijn twee verschillende cursussen die de gehele basis massage compleet maken: 1) Thai Yoga Massage I - De wereld van (rugligging, buikligging en zittend) 2) Thai Yoga Massage II - De doorstroming (zijligging en extra verdieping).

Studieduur & lesgeld

4 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €395,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.
Termijnbetaling
Het is mogelijk om de cursus in 2 gelijke termijnen van €220,- te voldoen.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus yoga massage introductie ,leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring vereist.

Accreditaties

NGS Wellnessmasseur 15 punten, NGS Sportmasseur 15 punten.

Certificaat

Na afloop van de cursus yogamassage ontvang je een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van de cursus ben je in staat om massagetechnieken, yoga kennis en houdingen te combineren en een verdiepende massage te geven die leidt tot bewustwording en diepe ontspanning. Je leert massage op een andere manier te benaderen. Je bent in staat om een basis Thai Yoga Massage te geven die leidt tot vermindering van fysieke en mentale klachten. 

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

 

    Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is.  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe