Yoga massage I

CURSUSSEN

Yoga massage

Yoga en massage is op het eerste gezicht misschien niet voor iedereen een logische combinatie. Yoga en massage worden meestal los van elkaar aangeboden.

In de Oosterse geneeskunst is de combinatie van yoga en massage echter juist heel logisch. Beiden laten de energie door het lichaam stromen en maken eventuele obstakels in die energie vrij. Het is dus een holistische, complete kijk op het lichaam en de geest. Het lichaam met al zijn organen en de geest zijn onderling verbonden via energiebanen. Verstoringen van die energiebanen kan klachten veroorzaken. Daarom is de combinatie van yoga en massage een krachtige mix.

Waarbij yoga om aandacht vraagt, geeft massage het lichaam verlichting. Een mooie samensmelting van twee elementen om het lichaam diepe rust en energie te brengen. Een extra verdieping en een extra toevoeging!

Yoga en massage geven samen de mogelijkheid om het lichaam bewust te ontspannen.

De inhoud van de cursus

  • Theorie yoga
  • (Yin) Yogahoudingen
  • Toepassing van technieken voor massage in yogahoudingen
  • Rek- en strektechnieken
  • Gebruik van adem- en meditatietechnieken

Tijdens de cursus wordt de aandacht gericht op (Yin) Yogahoudingen en massagetechnieken en een manier om deze te combineren, waarbij er dus massagetechnieken worden toegepast terwijl diverse yogahoudingen worden uitgevoerd. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe yoga en massage elkaar aanvullen en welke effecten dit heeft op het lichaam. We bespreken en passen ook rek- en strek-, adem- en meditatietechnieken toe.
Yoga massage stelt mensen in staat dichter bij het gevoel te komen, terug te komen in het lichaam en te onderzoeken, te luisteren naar je intuïtie en hier vervolgens in de praktijk mee aan de slag te gaan.
Er wordt kleding gedragen tijdens Yoga massage, zorg dus voor comfortabele kleding.

Studieduur & lesgeld

4 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €395,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)

Termijnbetaling
Het is mogelijk om de cursus in 2 gelijke termijnen van €220,- te voldoen.

De cursus is inclusief het lesmateriaal en uitgebreide lunch.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is een basis massage ervaring een pré.

Accreditaties

NGS Wellnessmasseur 16 punten, NGS Sportmasseur 16 punten.

Certificaat

Na afloop van de cursus yogamassage ontvang je een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van de cursus ben je in staat om massagetechnieken en yogakennis en houdingen te combineren en een verdiepende massage te geven die leidt tot bewustwording en diepe ontspanning. Je leert massage op een andere manier te benaderen. Je bent in staat om een yogamassage te geven die leidt tot vermindering van fysieke en mentale klachten. Met Yoga massage geef je de cliënt iets mee waar hij of zij thuis verder mee aan de slag kan.

 

    Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is.  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe