Yoga massage I

CURSUSSEN

YOGA MASSAGE I - DE WERELD VAN 

Heb je affiniteit met yoga en massage? Of heb je deelgenomen aan de introductiedag Yoga Massage en wil je meer weten, leren en ervaren? Yoga en massage kunnen worden gecombineerd in Yoga Massage, een krachtige mix die verschillende helende elementen combineert om het lichaam weer in balans te brengen en de energiedoorstroming te herstellen of stimuleren. Intrigeert deze combinatie jou en zou je het graag zelf willen kunnen toepassen? Dan is ‘Yoga Massage I – De wereld van’ de cursus die bij jou past! 

Yoga Massage bestaat uit een op elkaar afgestemde combinatie van yoga, massage, mindfulness en acupressuur. Zowel masseur als ontvanger zijn voortdurend in beweging. De gemasseerde ondergaat vanuit volledige ontspanning en aanwezigheid aan yoga ontleende strekkingen en ontvangt tegelijkertijd een massage met behulp van duimen, handpalmen, onderarmen, ellebogen, knieën en voeten. In de Oosterse geneeskunst is de combinatie van yoga en massage heel logisch. 

In de Oosterse geneeskunst wordt ziekte gezien als een disbalans in lichaam of geest. Yoga massage brengt beide weer in balans door middel van beweging, rust en bewustwording die zo belangrijk zijn voor ontspanning en herstel. De yoga strekkingen houden/maken de spieren en gewrichten soepel en sterk, brengen de energiebanen beter in balans, werken aardend en geven letterlijk een gevoel van innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. De massage zorgt ervoor dat energie vrij door de energiebanen gaat stromen en creëert (extra) ontspanning in de betreffende yogahouding. 

De gebalanceerde mix van loslaten en aanwezig zijn staan de ontvanger toe op een dieper niveau spanning los te laten waardoor blokkades worden vrijgemaakt. Beweging en bewuste ontspanning in één – een mooie samensmelting van twee elementen die doorwerkt op fysiek én emotioneel niveau.

In het kort kun je met Yoga Massage:
-          Flexibiliteit vergroten
-          Blokkades opheffen en je energiedoorstroming in balans brengen
-          Het lichaamsbewustzijn vergroten
-          Spier- en gewrichtsklachten verminderen
-          Meer in verbinding komen met emoties

De inhoud van de cursus

  • Theorie yoga en houdingen
  • Het juiste massage ritme/ flow
  • Toepassing van massagetechnieken met handen en voeten (onderarm en elleboog)
  • Rek- en strektechnieken in rugligging, buikligging en zittend 
  • Gebruik van liefdevolle adem- en meditatietechnieken

Tijdens de cursus wordt de aandacht gericht op (Yin) yogahoudingen en massagetechnieken en een manier om deze te combineren. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe yoga en massage elkaar aanvullen en welke effecten dit heeft op het holistisch lichaam. We bespreken en passen ook massagetechnieken, rek- en strek-, adem- en meditatietechnieken toe. ‘Yoga Massage I – De wereld van’ richt zich op de rugligging, buikligging en zittende houding.

De massage wordt op de grond uitgevoerd en er wordt kleding gedragen tijdens Yoga Massage, zorg dus voor comfortabele kleding.

We hebben bewust gekozen voor kleine groepen voor de cursus. Zo heeft de docent de tijd en ruimte om in ieders individuele behoeften te voorzien en krijgt iedereen de kans om een goede masseur te worden.

* Er zijn drie verschillende cursussen: 1) Yoga Massage – Introductie, 2) Yoga Massage - De wereld van (rugligging, buikligging en zittend) 3) Yoga Massage - De doorstroming (zijligging en extra verdieping). Voor ‘Yoga Massage – De doorstroming’ is het noodzakelijk ‘Yoga Massage – De wereld van’ te hebben gevolgd.

Studieduur & lesgeld

4 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €395,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.
Termijnbetaling
Het is mogelijk om de cursus in 2 gelijke termijnen van €220,- te voldoen.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus yoga massage introductie ,leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is een basis massage ervaring een pré.

Accreditaties

NGS Wellnessmasseur 16 punten, NGS Sportmasseur 16 punten.

Certificaat

Na afloop van de cursus yogamassage ontvang je een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van de cursus ben je in staat om massagetechnieken en yogakennis en houdingen te combineren en een verdiepende massage te geven die leidt tot bewustwording en diepe ontspanning. Je leert massage op een andere manier te benaderen. Je bent in staat om een yogamassage te geven die leidt tot vermindering van fysieke en mentale klachten. Met Yoga massage geef je de cliënt iets mee waar hij of zij thuis verder mee aan de slag kan.

 

    Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is.  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe