Yoga massage introductie

CURSUSSEN

Yoga massage introductie

Yoga en massage is op het eerste gezicht misschien niet voor iedereen een logische combinatie. Yoga en massage worden meestal los van elkaar aangeboden.
In de Oosterse geneeskunst is de combinatie van yoga en massage echter juist heel logisch. Beiden laten de energie door het lichaam stromen en maken eventuele obstakels in die energie vrij. Het is dus een holistische, complete kijk op het lichaam en de geest. Het lichaam met al zijn organen en de geest zijn onderling verbonden via energiebanen. Verstoringen van die energiebanen kan klachten veroorzaken. Daarom is de combinatie van yoga en massage een krachtige mix.

Waarbij yoga om aandacht vraagt, geeft massage het lichaam verlichting. Een mooie samensmelting van twee elementen om het lichaam diepe rust en energie te brengen. Een extra verdieping en een extra toevoeging!

Yoga en massage geven samen de mogelijkheid om het lichaam bewust te ontspannen.

De inhoud van de introductiedag

  • Yoga massage ondergaan en ontdekken
  • (Yin) Yogahoudingen
  • Toepassing van technieken voor massage in yogahoudingen
  • Gebruik van ademtechnieken en meditatie

Tijdens de introductiedag wordt je meegenomen op een reis om kennis te maken met yoga massage. We zullen yoga massage gaan toepassen bij elkaar en met elkaar, om zelf te voelen hoe het is om yoga massage te ondergaan en wat voor effect dit heeft op het lichaam. Je krijgt hiermee ook een idee van hoe het zou zijn om yoga massage aan te bieden in de eigen praktijk. Meer verdieping is vervolgens mogelijk tijdens de cursus yoga massage.
Massage stelt mensen in staat dichter bij het gevoel te komen, terug te komen in het lichaam en te onderzoeken, te luisteren naar je intuïtie. Yoga helpt om hier vervolgens in de praktijk mee aan de slag te gaan.
Er wordt kleding gedragen tijdens Yoga massage, zorg dus voor comfortabele kleding.

Studieduur & lesgeld

1 introductiedag van 10.00 tot 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €99,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw) De introductiedag is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is een basis massage ervaring een pré.

Certificaat

Aan deze introductie dag is geen certificaat verbonden.

Na de introductiedag

Na afloop van deze dag ben je een ervaring rijker en heb je een idee van hoe het is om yoga massage te beleven. Wellicht is je belangstelling gewekt om de uitgebreide cursus te volgen om yoga en massage uiteindelijk in je eigen praktijk aan te kunnen bieden.

 

.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe