Yoga massage II

CURSUSSEN

Y O G A   M A S S A G E   II   -   D E   D O O R S T R O M I N G 

Met ‘Yoga Massage I – De wereld van’ leg je de basis om Yoga Massage toe te passen in de eigen praktijk. Is Yoga Massage tot nu toe voor jou een mooie toevoeging gebleken? Kies er dan voor om nog verder door te stromen. Tijdens de vervolgcursus ‘Yoga Massage II – De doorstroming krijg je Yoga Massage écht in de vingers. 

Niet alleen techniek is belangrijk, je leert echt voelen en afstemmen op individuele behoeften zodat je de helende en ontspannende kwaliteiten van Yoga Massage nog beter tot hun recht kunt laten komen. Eeuwenoude Oosterse kennis worden gecombineerd met hedendaagse Westerse inzichten om tot een holistische benadering te komen. Oefening baart kunst!

Nuat Boran, of (Thaise) Yoga Massage komt oorspronkelijk uit India. Het heeft een belangrijke invloed gehad op de traditionele Chinese geneeskunde in de zin dat de meridianen worden gevolgd door middel van acupressuur. Yoga Massage bestaat uit een op elkaar afgestemde combinatie van yoga, massage, mindfulness en acupressuur. Je wordt door de masseur in aan de yoga ontleende strekkingen bewogen en tegelijkertijd gemasseerd met behulp van duimen, handpalmen, onderarmen, ellebogen, knieën en voeten. Yoga Massage is anders dan andere massages, omdat zowel masseur als ontvanger voortdurend in beweging zijn. Zowel yoga als massage laten energie door het lichaam stromen en verwijderen blokkades in deze energiestroom. Het gaat daarom dieper dan het manipuleren van spieren en weefsel en werkt ook door op emotioneel niveau. Het is een holistische, complete kijk op het lichaam en de geest.

De yoga strekkingen houden/maken de spieren en gewrichten soepel en sterk, brengen de energiebanen beter in balans, werken aardend en geven letterlijk een gevoel van innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. De massage zorgt ervoor dat energie vrij door de energiebanen gaat stromen en creëert (extra) ontspanning in de betreffende yogahouding.

DE INHOUD VAN DE CURSUS

  • Herhaling technieken ‘Yoga Massage – De wereld van’
  • Uitwisselen tips en ervaringen
  • Verdieping theorie elementen en organen
  • Uitbreiding massagetechnieken; zijligging – knieën
  • Zelf combineren van massagetechnieken en (Yin) Yogahoudingen
  • Samenstellen van een eigen sequens op basis van de elementen/ klachten

Deze cursus is een vervolg op ‘Yoga Massage – De wereld van’. Tijdens deze tweedaagse cursus worden de eerder geleerde theorie en praktijk verder uitgediept. Je leert meer over de organen in relatie tot de elementen. Daarnaast worden er ervaringen en tips uitgewisseld. Je gaat zelf aan de slag met het combineren van yogahoudingen en massagetechnieken en leert hoe je zelf een sequens samenstelt op basis van de elementen of eventuele klachten die je cliënt heeft. Je leert vanuit een holistische basis af te stemmen op de individuele behoeften, klachten en mogelijkheden van de gemasseerde. De massagetechnieken worden verder uitgebreid met de zijligging. Je gaat tijdens deze cursus ook de knieën gebruiken om te masseren. 

De massage wordt op de grond uitgevoerd en er wordt kleding gedragen tijdens Yoga Massage, zorg dus voor comfortabele kleding.

We hebben bewust gekozen voor kleine groepen voor de cursus. Zo heeft de docent de tijd en ruimte om in ieders individuele behoeften te voorzien en krijgt iedereen de kans om een goede masseur te worden.

* Er zijn drie verschillende cursussen: 1) Yoga Massage – Introductie, 2) Yoga Massage - De wereld van (rugligging, buikligging en zittend) 3) Yoga Massage - De doorstroming (zijligging en extra verdieping). Voor ‘Yoga Massage – De doorstroming’ is het noodzakelijk ‘Yoga Massage – De wereld van’ te hebben gevolgd.
 

STUDIEDUUR & LESGELD

2 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €260,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

VOOROPLEIDING/TOELATINGSEISEN

Voor deelname aan deze cursus is het een vereiste om eerst de basiscursus ‘Yoga Massage I – De wereld van’ te hebben gevolgd.

CERTIFICAAT

Na afloop van de cursus Yoga Massage II ontvang je een certificaat.

NA DE CURSUS

Na het succesvol afronden van de cursus ben je in staat om een Yoga Massage te geven die leidt tot vermindering van fysieke en mentale klachten en kun je zelf een Yoga Massage sequens samenstellen afgestemd op individuele cliënten.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe