Thai Yoga massage II – De Doorstroming

CURSUSSEN

Thai Yoga massage II - De Doorstroming

Met ‘Thai Yoga Massage I – De wereld van’ leg je de basis om Thai Yoga Massage toe te passen in de eigen praktijk. Is Thai Yoga Massage tot nu toe voor jou een mooie toevoeging gebleken? Kies er dan voor om nog verder door te stromen. Tijdens de vervolgcursus ‘Thai Yoga Massage II – De doorstroming' krijg je Thai Yoga Massage meer in de vingers. 
 
Niet alleen techniek is belangrijk, je leert echt voelen en afstemmen op individuele behoeften zodat je de helende en ontspannende kwaliteiten van Thai Yoga Massage nog beter tot hun recht kunt laten komen. Eeuwenoude Oosterse kennis worden gecombineerd met hedendaagse Westerse inzichten om tot een holistische benadering te komen. Oefening baart kunst!

Nuat Boran, of (Thaise) Yoga Massage komt oorspronkelijk uit India. Het heeft een belangrijke invloed gehad op de traditionele Chinese geneeskunde in de zin dat de meridianen worden gevolgd door middel van acupressuur. Yoga Massage bestaat uit een op elkaar afgestemde combinatie van yoga, massage, mindfulness en acupressuur. Je wordt door de masseur in aan de yoga ontleende strekkingen bewogen en tegelijkertijd gemasseerd met behulp van duimen, handpalmen, onderarmen, ellebogen, knieën en voeten. Thai Yoga Massage is anders dan andere massages, omdat zowel masseur als ontvanger voortdurend in beweging zijn. Zowel yoga als massage laten energie door het lichaam stromen en verwijderen blokkades in deze energiestroom. Het gaat daarom dieper dan het manipuleren van spieren en weefsel en werkt ook door op emotioneel niveau. Het is een holistische, complete kijk op het lichaam en de geest.

DE INHOUD VAN DE CURSUS

  • Herhaling technieken basiscursus ‘Thai Yoga Massage I – De wereld van’
  • Uitwisselen tips en ervaringen
  • Verdieping theorie elementen en organen
  • Uitbreiding massagetechnieken; zijligging – knieën
  • Samenstellen van een eigen sequens op basis van de elementen/ klachten

* Er zijn twee verschillende cursussen die de gehele basis massage compleet maken: 1) Thai Yoga Massage I - De wereld van (rugligging, buikligging en zittend) 2) Thai Yoga Massage II - De doorstroming (zijligging en extra verdieping). Voor ‘Thai Yoga Massage II - De doorstroming’ is het noodzakelijk ‘Thai Yoga Massage II – De wereld van’ te hebben gevolgd.

Voor wie is de cursus bedoeld

De cursus ‘Thai Yoga Massage II – De doorstroming’ is een vervolg op ‘Thai Yoga Massage I – De wereld van’.  De cursus is geschikt voor de masseur die zich verder wil verdiepen in de technieken van de Thai Yoga massage.
Tijdens deze tweedaagse cursus worden de eerder geleerde theorie en praktijk verder uitgediept. Je leert meer over de organen in relatie tot de elementen. Daarnaast worden er ervaringen en tips uitgewisseld. Je gaat zelf aan de slag met het combineren samenstellen van een sequens op basis van de behoefte die de cliënt heeft. Je leert vanuit een holistische basis af te stemmen op de individuele behoeften, klachten en mogelijkheden van de gemasseerde. De massagetechnieken worden verder uitgebreid met de zijligging.

STUDIEDUUR & LESGELD

De cursus bevat 2 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De cursussen starten meerdere malen per jaar en zijn uitsluitend op locatie Amersfoort te volgen.

De kosten voor de cursus ‘Thai Yoga Massage II – De doorstroming’ bedragen €285,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw).

Het lesmateriaal is inbegrepen bij het lesgeld en bij aanvang van de cursus aanwezig.
De massage wordt op de grond uitgevoerd en er wordt kleding gedragen tijdens Yoga Massage, zorg dus voor comfortabele kleding.

VOOROPLEIDING/TOELATINGSEISEN

Voor de cursus ‘Thai Yoga Massage II – De doorstroming’ vragen wij:

  • Een MBO werk- en denkniveau.
  • Minimale leeftijd 18 jaar.
  • Minimaal cursus 'Thai Yoga Massage I – De wereld van’

AFRONDING

Bij succesvolle deelname ontvang je het certificaat ‘Thai Yoga Massage II – De doorstroming’.

NA DE CURSUS

Na het succesvol afronden van de cursus ‘Thai Yoga Massage II – De doorstroming’ heb je echt wat in handen. Je bent in staat om een Thai Yoga Massage te geven die leidt tot vermindering van fysieke en mentale klachten en je kunt zelfstandig een Thai Yoga Massage sequens samenstellen afgestemd op individuele cliënten. Je maakt gebruik van yoga strekkingen die de houden/ maken de spieren en gewrichten soepel en sterk, brengen de energiebanen beter in balans, werken aardend en geven letterlijk een gevoel van innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. De massage zorgt ervoor dat energie vrij door de energiebanen gaat stromen en creëert (extra) ontspanning in de betreffende yogahouding.

INSCHRIJVEN OF INTERESSE?

Schrijf je hier in voor de cursus ‘Thai Yoga Massage II – De doorstroming’. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Heb je momenteel nog niet het juiste startniveau? Volg dan eerst onze cursus 'Thai Yoga Massage I – De wereld van’.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe