Thai Yoga massage II

CURSUSSEN

THAI YOGA MASSAGE II - DE DOORSTROMING

Met ‘Thai Yoga Massage I – De wereld van’ leg je de basis om Thai Yoga Massage toe te passen in de eigen praktijk. Is Thai Yoga Massage tot nu toe voor jou een mooie toevoeging gebleken? Kies er dan voor om nog verder door te stromen. Tijdens de vervolgcursus ‘Thai Yoga Massage II – De doorstroming' krijg je Thai Yoga Massage meer in de vingers. 
 
Niet alleen techniek is belangrijk, je leert echt voelen en afstemmen op individuele behoeften zodat je de helende en ontspannende kwaliteiten van Thai Yoga Massage nog beter tot hun recht kunt laten komen. Eeuwenoude Oosterse kennis worden gecombineerd met hedendaagse Westerse inzichten om tot een holistische benadering te komen. Oefening baart kunst!
Nuat Boran, of (Thaise) Yoga Massage komt oorspronkelijk uit India. Het heeft een belangrijke invloed gehad op de traditionele Chinese geneeskunde in de zin dat de meridianen worden gevolgd door middel van acupressuur. Yoga Massage bestaat uit een op elkaar afgestemde combinatie van yoga, massage, mindfulness en acupressuur. Je wordt door de masseur in aan de yoga ontleende strekkingen bewogen en tegelijkertijd gemasseerd met behulp van duimen, handpalmen, onderarmen, ellebogen, knieën en voeten. Thai Yoga Massage is anders dan andere massages, omdat zowel masseur als ontvanger voortdurend in beweging zijn. Zowel yoga als massage laten energie door het lichaam stromen en verwijderen blokkades in deze energiestroom. Het gaat daarom dieper dan het manipuleren van spieren en weefsel en werkt ook door op emotioneel niveau. Het is een holistische, complete kijk op het lichaam en de geest.

De yoga strekkingen houden/maken de spieren en gewrichten soepel en sterk, brengen de energiebanen beter in balans, werken aardend en geven letterlijk een gevoel van innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. De massage zorgt ervoor dat energie vrij door de energiebanen gaat stromen en creëert (extra) ontspanning in de betreffende yogahouding.

DE INHOUD VAN DE CURSUS

  • Herhaling technieken basiscursus ‘Thai Yoga Massage I – De wereld van’
  • Uitwisselen tips en ervaringen
  • Verdieping theorie elementen en organen
  • Uitbreiding massagetechnieken; zijligging – knieën
  • Samenstellen van een eigen sequens op basis van de elementen/ klachten

Deze cursus is een vervolg op ‘Thai Yoga Massage I – De wereld van’. Tijdens deze tweedaagse cursus worden de eerder geleerde theorie en praktijk verder uitgediept. Je leert meer over de organen in relatie tot de elementen. Daarnaast worden er ervaringen en tips uitgewisseld. Je gaat zelf aan de slag met het combineren samenstellen van een sequens op basis van de behoefte die de cliënt heeft. Je leert vanuit een holistische basis af te stemmen op de individuele behoeften, klachten en mogelijkheden van de gemasseerde. De massagetechnieken worden verder uitgebreid met de zijligging.

De massage wordt op de grond uitgevoerd en er wordt kleding gedragen tijdens Yoga Massage, zorg dus voor comfortabele kleding.

We hebben bewust gekozen voor kleine groepen voor de cursus. Zo heeft de docent de tijd en ruimte om in ieders individuele behoeften te voorzien en krijgt iedereen de kans om een goede masseur te worden..

* Er zijn twee verschillende cursussen die de gehele basis massage compleet maken: 1) Thai Yoga Massage I - De wereld van (rugligging, buikligging en zittend) 2) Thai Yoga Massage II - De doorstroming (zijligging en extra verdieping). Voor ‘Thai Yoga Massage II - De doorstroming’ is het noodzakelijk ‘Thai Yoga Massage II – De wereld van’ te hebben gevolgd.

STUDIEDUUR & LESGELD

2 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €260,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

VOOROPLEIDING/TOELATINGSEISEN

Voor deelname aan deze cursus is het een vereiste om eerst de basiscursus ‘Yoga Massage I – De wereld van’ te hebben gevolgd.

CERTIFICAAT

Na afloop van de cursus Yoga Massage II ontvang je een certificaat.

NA DE CURSUS

Na het succesvol afronden van de cursus ben je in staat om een Thai Yoga Massage te geven die leidt tot vermindering van fysieke en mentale klachten en kun je zelf een Thai Yoga Massage sequens samenstellen afgestemd op individuele cliënten.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe