Yoga massage II

CURSUSSEN

YOGA MASSAGE II

Nuat Boran, of (Thaise) Yoga Massage komt oorspronkelijk uit India. Het heeft een belangrijke invloed gehad op de traditionele Chinese geneeskunde in de zin dat de meridianen worden gevolgd door middel van acupressuur.

Yoga Massage bestaat uit een op elkaar afgestemde combinatie van yoga, massage, mindfulness en acupressuur. Je wordt door de masseur in aan de yoga ontleende strekkingen bewogen en tegelijkertijd gemasseerd met behulp van duimen, handpalmen, onderarmen, ellebogen, knieën en voeten. Yoga Massage is anders dan andere massages, omdat zowel masseur als ontvanger voortdurend in beweging zijn. Zowel yoga als massage laten energie door het lichaam stromen en verwijderen blokkades in deze energiestroom. Het gaat daarom dieper dan het manipuleren van spieren en weefsel en werkt ook door op emotioneel niveau. Het is een holistische, complete kijk op het lichaam en de geest.

De yoga strekkingen houden/maken de spieren en gewrichten soepel en sterk, brengen de energiebanen beter in balans, werken aardend en geven letterlijk een gevoel van innerlijke rust en meer ruimte in het lichaam. De massage zorgt ervoor dat energie vrij door de energiebanen gaat stromen en creëert (extra) ontspanning in de betreffende yogahouding.

DE INHOUD VAN DE CURSUS

Herhaling technieken basiscursus Yoga Massage

  • Uitwisselen tips en ervaringen
  • Verdieping theorie organen
  • Verdieping theorie elementen
  • Verdieping massagetechnieken
  • Toepassen massagetechnieken in (Yin) Yogahoudingen
  • Zelf combineren van massagetechnieken en (Yin) Yogahoudingen
  • Samenstellen van een eigen sequens op basis van de elementen/ klachten

Deze cursus is een vervolg op de basiscursus Yoga Massage. Tijdens deze tweedaagse cursus worden de eerder geleerde theorie en praktijk verder uitgediept. Je leert meer over de organen in relatie tot de elementen. Daarnaast worden er ervaringen en tips uitgewisseld. Je gaat zelf aan de slag met het combineren van yogahoudingen en massagetechnieken en leert hoe je zelf een sequens samenstelt op basis van de elementen of eventuele klachten die je cliënt heeft. Er wordt kleding gedragen tijdens Yoga Massage, zorg dus voor comfortabele kleding.

STUDIEDUUR & LESGELD

2 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur. De kosten voor deze cursus bedragen €250,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw) De cursus is inclusief het lesmateriaal en uitgebreide lunch.

VOOROPLEIDING/TOELATINGSEISEN

Voor deelname aan deze cursus is het een vereiste om eerst de basiscursus Yoga Massage te hebben gevolgd.

CERTIFICAAT

Na afloop van de cursus Yoga Massage II ontvang je een certificaat.

NA DE CURSUS

Na het succesvol afronden van de cursus ben je in staat om een Yoga Massage te geven die leidt tot vermindering van fysieke en mentale klachten en zelf een Yoga Massage sequens samen te stellen afgestemd op individuele cliënten.

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe