Voetreflex massage

CURSUSSEN

Voetreflex massage

Op de voeten bevinden zich reflexzones die via zenuwen en energiebanen in verbinding staan met andere lichaamsdelen. Bij de voetreflexmassage leer je die reflexzones d.m.v. massage stimuleren. Hierdoor worden blokkades, die het goed functioneren van het lichaam in de weg staan, opgeheven. Voetreflexologie harmoniseert het lichaam doordat het zelfhelend vermogen en de weerstand worden verhoogd. In de zesdaagse cursus gaan we uitgebreid in op alle reflexzones op de voet hun betekenis en leer je deze te masseren. 

Een voetreflexmassage kan je laten voelen hoe je in het leven staat!

De inhoud van de cursus

  • Volledige voetreflex behandeling
  • Geschiedenis van de voetreflex
  • Opstellen van een behandelplan
  • De werking van de reflexpunten
  • Behandelen van de reflexpunten
  • Klachtenbehandeling
  • Indicaties en contra-indicaties
  • Opstellen van een behandelplan
  • Oefenen aan de hand van praktijk casussen

De cursus word afgesloten met een theorie en praktijk examen.

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap de volledige voetreflex massage opbouwen. In een voetreflexzonemassage wordt het hele lichaam voelbaar betrokken. Gebieden op de voet staan op een bijzondere manier, reflexmatig in verband met specifieke lichaamsdelen en organen. Tijdens de massage van de voet worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen aangeraakt en worden de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom beïnvloed. De massage verbetert de circulatie wat een gunstig effect heeft op de aanvoer van belangrijke voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Hiermee heeft de schijnbaar plaatselijke massage van de voeten dus invloed op andere lichaamsdelen en op de mens in zijn geheel.

In deze lessen leer je de verschillende zones op de voet herkennen en behandelen. Samen bespreken we hoe voetmassage inzicht kan geven in de energie- en spanningsverdeling in het lichaam. En we doen oefeningen waarbij jij je meer bewust wordt van je voeten en je meer ‘geaard’ gaat voelen.

De voetreflex massage is een echte verrijking en verdieping van je aanbod.

Studieduur & lesgeld

6 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen € 500,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw). 
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Termijnbetaling
Het is mogelijk om de cursus in 2 gelijke termijnen van €272,50 te voldoen.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Erkenningen

De cursus voetreflex massage is erkend door de volgende beroepsverenigingen:
KTNO | BATC | NVST | 3 ECTS

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is geen massage ervaring vereist.

Accreditaties

NGS Wellnessmasseur 24 punten, NGS Sportmasseur 24 punten, NGS Sportzorgmasseur 24 punten.

Studie richting

Onderdeel van de studie richting HBO Massage Therapie

Certificaat

Na afloop van de cursus voetreflex massage ontvangt u een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van de cursus voetreflex massage heb je echt wat in handen. Je bent in staat om een volledige voetreflex behandeling professioneel uit te voeren die zeker leidt tot vermindering van de klachten via de reflexzone techniek. Via de voeten kan een breed scala aan klachten worden behandeld. Je kan hierbij denken aan onder andere:
hoofdpijn, stress, menstruatieklachten, kneuzingen, verzwikking, slaapproblemen, tenniselleboog, slijmbeursontstekingen, peesproblemen, spierkramp, spierscheur, gewrichtsklachten, artrose, bandlesies, huidaandoeningen, acné, rugklachten, vocht vasthouden, maag- en darmklachten. De cursus is ontzettend leuk om te volgen, je kunt direct met het toepassen van de technieken aan de slag.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

 

  Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is.  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe