Thaise Yoga massage op de Massagetafel

CURSUSSEN

Thaise Yoga Massage op de massagetafel

Normaal gesproken wordt Thaise yogamassage op een mat op de grond gegeven. De masseur brengt het lichaam in beweging door middel van aan yoga ontleende strekkingen en past acupressuur op de energiebanen toe om de energiedoorstroming en het zelf genezend vermogen van het lichaam een flinke boost geven. Deze massagestijl heeft roots in India en invloeden uit Thailand, China en Japan en een uitermate geschikte aanvulling voor jou als masseur, yogadocent of therapeut. Thaise Yoga Massage is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest een geheel zijn. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door emoties en stress, maar andersom kunnen emoties en stress ook het gevolg zijn van lichamelijke klachten. Bijzonder is dat er ook vanuit de masseur sprake van een ontspannen, meditatieve staat. Als masseur werk je vanuit volledige aanwezigheid in het moment.

Maar kan Thaise Yoga Massage ook geschikt zijn voor op de gewone massagetafel? JA! Elke masseur kan bepaalde technieken van Thaise Yoga Massage toepassen en integreren in zijn of haar eigen massages. Zo kan je delen van het lichaam opwarmen of openen, waardoor je massage effectiever en diepgaander kan zijn. Deze vorm van massage leert je ook op een juiste manier om te gaan met het geven van druk en hoe je door middel van onder andere de ademhaling een natuurlijke flow kunt creëren. Bijzonder is dat er bij Thaise Yoga Massage ook vanuit de masseur sprake van een ontspannen, meditatieve staat. Als masseur werk je vanuit volledige aanwezigheid in het moment. Op die manier neem je veel beter waar wat er in het lichaam van die ander speelt en wat er nodig is.

Verdiep jouw kennis en vaardigheden met Thaise Yoga Massage op de massagetafel om je cliënten een scala van voordelen te kunnen bieden. Thaise tafelmassage worden gecombineerd met jouw eigen massagetechnieken, om zo de cliënt de ultieme therapeutische massage aan te bieden.

De inhoud van de cursus

In de cursus Thaise Yoga Massage op de massagetafel komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Praktische technieken uit de Thaise Yoga Massage om toe te passen op de massagetafel
  • Lichaamshouding
  • Contra-indicaties
  • Ademhaling
  • Meditatieve massage

Voor wie is de cursus bedoeld

De cursus Thaise Yoga Massage op de Massagetafel is bedoeld voor masseurs die hun massages willen verrijken met technieken uit de Thaise Yoga Massage of kennis willen maken met deze massagestijl. De cursus is ook geschikt voor masseurs die de grondvorm van Thaise Yoga Massage niet uit kunnen of willen voeren, door gebrek aan ruimte in de praktijk of fysieke beperkingen.

STUDIEDUUR & LESGELD

De cursus bevat 1 lesdag van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De cursussen starten meerdere malen per jaar en zijn uitsluitend op locatie Amersfoort te volgen.
De studiebelasting is ongeveer 8 uur.

De kosten voor de cursus Thai Yoga Massage op de Massagetafel bedragen €150,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw).

Het lesmateriaal is inbegrepen bij het lesgeld en bij aanvang van de cursus aanwezig.

VOOROPLEIDING/TOELATINGSEISEN

Voor de cursus Thaise Yoga Massage op de Massagetafel vragen wij:

  • Een MBO werk- en denkniveau.
  • Minimale leeftijd 18 jaar.
  • Minimaal afgeronde opleiding klassieke massage, haptische massage, yoga ervaring of vergelijkbaar.

AFRONDING

Bij succesvolle deelname ontvang je het certificaat Thaise Yoga Massage op de Massagetafel.

NA DE CURSUS

Na het succesvol afronden van de cursus Thaise Yoga Massage ben je een ervaring rijker, je hebt technieken om Thaise Yoga Massage toe te passen op de massagetafel.
Wellicht is je belangstelling gewekt voor de complete module Thai Yoga Massage.

INSCHRIJVEN OF INTERESSE?

Schrijf je hier in voor de cursus Thai Yoga Massage op de Massagetafel. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Heb je momenteel nog niet het juiste startniveau? Volg dan eerst onze opleiding Klassieke massage of Haptische massage.

    Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is. 

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe