Rug nek schouder massage

CURSUSSEN

Rug nek schouder massage

Nek- en schouderklachten zijn samen met (lage) rugklachten de meest voorkomende vorm van gewrichtsklachten. Schouderklachten lijken meer bij vrouwen voor te komen dan bij mannen en nemen toe met de leeftijd.

Tegenwoordig worden ook nek- en schouderklachten onder de noemer CANS geschaard. CANS betekent Complaints of Arm, Nek or Shoulder en is de nieuwe benaming van RSI. In het Nederlands wordt de term KANS gebruikt. Deze staat voor Klachten aan Arm, Nek of Schouder.

Binnen CANS wordt er een onderverdeling gemaakt tussen specifieke en aspecifieke klachten. Ofwel klachten met een duidelijk herleidbare of een onduidelijke oorzaak. Aspecifieke klachten van de nek en schouder ontstaan net zoals andere RSI klachten vaak door steeds dezelfde bewegingen te maken, of juist lang dezelfde houding aan te nemen. Daardoor krijg je een verminderde doorbloeding van de spieren en pezen waardoor deze niet meer goed kunnen functioneren. Er kan daardoor plaatselijk schade ontstaan. Pijn, prikkeling en vermoeidheid zijn hiervan het gevolg.

De specialisatie nek schouder massage is er op gericht om de aspecifieke klachten aan te pakken.

De inhoud van de cursus

  • Speciale technieken voor ontspanning in de boven rug (thoracaal/cervicaal), nek en schouder
  • Contra-indicaties en voorbereidingen
  • Verschillende soorten schouderklachten en kenmerken
  • Thuis oefeningen voor de cliënt.

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap met diverse technieken een complete rug/nek/schouder massage opbouwen. Veel mensen hebben een vorm van schouderpijn. Dit kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld stress, spanning, onregelmatig leven.

De specialisatie rug/nek schouder massage is een zeer doeltreffende methode om mensen weer ontspanning te geven in de schoudergordel om de eventueel daar uit voort vloeiende klachten zoals hoofdpijn te verminderen.

De specialisatie rug/nek/schouder massage is een must voor iedere masseur.

Voor iedereen met  massage ervaring die graag de technieken van een bovenrug (thoracaal en cervicaal), nek en schouder massage wil leren.
De rug/nek/schouder massage is ook een mooie aanvulling op de opleiding sportmassage.

Studieduur & lesgeld

1 lesdag van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €140,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Erkenningen

De cursus  rug, nek, schoudermassage is erkend door de volgende beroepsverenigingen:
| BATC | NVST | VIV | LVNG | VBAG | 1 ECTS

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Erkenningen

De cursus specialisatie rug nek schouder massage is erkend door de volgende beroepsverenigingen: KTNO, BATC, NVST.

Accreditaties

NGS Sportmasseur 4 punten, NGS Sportzorgmasseur 4 punten, NGS Wellnessmasseur 4 punten.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring vereist.

Certificaat

Na afloop van de cursus rug-, nek-, schouder massage ontvangt u een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van de cursus specialisatie rug/nek/schouder heb je echt wat in handen.  De cursus is ontzettend leuk om te volgen, je kunt direct met het toepassen van de speciale technieken van de bovenrug, nek en schouder aan de slag.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe