Massage bij fibromyalgie

CURSUSSEN

Massage bij fibromyalgie

U kent vast iemand met reuma of Fibromyalgie. Of u heeft het zelf. De kans is groot, want bijna 2 miljoen mensen hebben een vorm van reuma.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Reuma komt op alle leeftijden voor, er zijn ook kinderen met een vorm van reuma. Bijna 2 miljoen mensen leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van hun ziekte.

Met de specialisatie masseren bij reuma kunnen we hier verlichting in brengen.

De inhoud van de cursus

  • Wat is fibromyalgie
  • Speciale technieken voor verlichting van de pijn
  • Speciale technieken voor het bevorderen van de beweegbaarheid
  • Een complete lichaamsmassage
  • Contra-indicaties

Theorie meest voorkomende soorten reumatische aandoeningen o.a. Fibromyalgie & CVS

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap de volledige lichaamsmassage opbouwen.

De meeste mensen met reuma hebben last van pijn en stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk en dat kan beperkingen geven in het dagelijks leven. Reuma is grillig. Klachten kunnen een tijdje weg zijn en ineens weer de kop opsteken.

De massage bij reuma is een zeer doeltreffende methode om de pijn te verlichten mensen weer rust te geven en de slaap te bevorderen.

Studieduur & lesgeld

1 lesdag van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen € 140,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Erkenningen

De cursus massage bij fibromyalgie is erkend door de volgende beroepsverenigingen:
KTNO | BATC | NVST |
16 uur (0.5 ECTS)

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring vereist.

Certificaat

Na afloop van de cursus massage bij reuma ontvang je een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van de cursus massage bij reuma heb je echt wat in handen. Je bent in staat om een weldadige ontspanningsmassage te geven wat zeker leidt tot vermindering van de klachten. De cursus is ontzettend leuk om te volgen en je kunt het geleerde direct in de praktijk toepassen

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe