Manuele lymfedrainage (MLD)

CURSUSSEN

Manuele lymfedrainage (MLD)

Door zachte pompende bewegingen wordt tijdens de manuele lymfedrainage (MLD) de vochtopname door de lymfevaten bevorderd en het functioneren van goede vaten gestimuleerd. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfe vaten systeem geactiveerd en gestimuleerd wat de afvoermogelijkheden van lymfe doet vergroten.

Manuele lymfedrainage is toe te passen bij een zeer groot scala aan klachten. Hierbij kan je onder andere denken aan: zwellingen (oedeem), verstuikingen, bloeduitstortingen, spierpijnen, spierletsels, dystrofieën, klachten aan het zenuwstelsel en klachten als gevolg van stress.

De Manuele lymfedrainage is een must have voor de professionele praktijk

De inhoud van de cursus

  • Anatomie en fysiologie van het lymfestelsel
  • Techniek volgens dr. Vodder
  • Indicaties voor MLD
  • Contra indicaties voor MLD
  • MLD voor hals, armen, benen, rug en het gezicht

Tijdens de cursus gaan we stap voor stap de manuele lymfedrainage opbouwen. De technieken volgens de originele methode, ontwikkeld door Dr. Emil Vodder, komen praktisch aan de orde.

Studieduur & lesgeld

5 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €500,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Termijnbetaling
Het is mogelijk om de cursus in 2 gelijke termijnen van €270,00 te voldoen.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring vereist.

Accreditaties

NGS Wellnessmasseur 20 punten, NGS Sportmasseur 20 punten, NGS sportzorgmasseur 20 punten.

Studie richting

Onderdeel van de studie richting HBO Massage Therapie

certificaat

Na afloop van de cursus manuele lymfedrainage (MLD) ontvang je een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van de cursus manuele lymfedrainage heb je echt wat in handen. Je bent in staat om een volledige professionele lymfedrainage behandeling uit te voeren. Deze behandeling zal direct bij dragen aan pijn vermindering en verbetering van de lichamelijke conditie van je cliënt. De cursus is ontzettend leuk om te volgen, je kunt direct met het toepassen van de technieken aan de slag.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

  Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is.  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe