Docent kindermassage

CURSUSSEN

Docent kindermassage

Aanraken en aangeraakt worden is vooral jezelf leren kennen. Doordat het kind zijn lichaam steeds meer gaat ervaren, wordt het steeds vertrouwder met zichzelf en alles wat zich aandient. Kinderen die lekker in hun lijf zitten staan vaak zelfbewuster in het leven. Deze kinderen kunnen steeds meer op hun gevoel gaan vertrouwen.

Kindermassage is een laagdrempelige maar zeer effectieve massage

De inhoud van de cursus

  • Het belang van aanraken en aangeraakt worden
  • Massagehouding, -handgrepen en contra-indicaties
  • De ontwikkelingsfasen van het kind
  • De tastzin en grenzen
  • Het individueel werken met het kind
  • Praktische tips

Tijdens de cursus leer je de technieken van de kindermassage. Bij kindermassage gaat het niet om een massage van de spieren maar wel om een gerichte, aandachtige en liefdevolle massage. Door voelen, ruiken, proeven, zien, horen ervaren kinderen alles om hun heen en maken ze stapsgewijs kennis met de wereld waarin ze opgroeien.

Studies hebben uitgewezen dat wanneer kinderen regelmatig worden gemasseerd, ze intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn.

Studieduur & lesgeld

2 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen € 275,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Erkenningen

De cursus docent kindermassage is erkend door de volgende beroepsverenigingen:
KTNO | BATC | NVST | 2 ECTS

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan of wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring een pré.

Certificaat

Na afloop van de cursus kindermassage ontvang je een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van de cursus kindermassage heb je wat bijzonders in handen. Je bent in staat om een complete kindermassage te geven maar ook ouders te begeleiden met het masseren van hun kind en lessen te verzorgen op bijvoorbeeld basisscholen. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die hun klasgenoten meer aanraken minder pesten. De cursus is ontzettend interessant om te volgen en je kunt direct met het masseren aan de slag.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

 

Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is.    

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe