Indiase hoofdmassage

CURSUSSEN

Indiase hoofdmassage

Tijdens de cursus leert u de kunst van de Ayurvedische indiase hoofdmassage, worden de Ayurvedische basisprincipes eigen gemaakt en krijgt u zowel theorie- als praktijkles voor het toepassen van de indiase hoofdmassage technieken.

Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, stress en spanning. Deze hopen zich op in het hoofd, nek en schouders. Door de Indiase hoofdmassage heffen we de blokkades op door deze te masseren wat zorgt voor directe ontspanning. Tijdens de massage van de schouders, nek en hoofd wordt niet alleen voor ontspanning gezorgd, maar ook wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd.

Inhoud van de cursus

  • de basis principes van de ayurveda
  • de verschillende dosha’s
  • de basis constitutie
  • de verschillende massage technieken
  • de ontspannende Indiase hoofdmassage
  • champissage
  • gebruik van de ayurvedische olieën

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat duizenden jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus). De cursus bij MOOD massage opleidingen is uniek omdat we in 2 dagen 2 verschillende massages aanleren. De activerende stoelmassage (champissage)en de sederende olie massage uit de abhyanga.

Studieduur & lesgeld

2 dagen van 10.00 tot +/- 15.30
Lesgeld: € 275,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring een pré.

Certificaat

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat.

Accreditaties

NGS Wellnessmasseur 6 punten, NGS Sportmasseur 6 punten, NGS Sportzorgmasseur 6 punten.

Na deze cursus

Kun je een complete Ayurvedische Indiase hoofdmassage uitvoeren en heb je een basiskennis van Ayurveda waarmee je onderscheid kunt maken tussen de drie dosha’s en je deze ook kunt herkennen. Je hebt de kennis om een overheerlijke ontspannende tafelmassage te geven maar kan ook een activerende champisage massage om de cliënt een extra boost mee te geven.
In 2 dagen word je breed opgeleid wat je echt verdieping geeft in je massagepraktijk.

 

Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is.     

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe