Haptische massage

CURSUSSEN

Haptische massage

Haptische massage komt voort uit de haptonomie. Hapsis is het oude Griekse woord voor ‘gevoel’ of ‘tast’. Bij haptische massage gaat het om ‘aanraken met gevoel’. Wees je als masseur bewust van wat jij voelt, hoe je voelt, waarom je voelt en wat je voelt bij jezelf en bij de ander. Als je dat meeneemt in je massage, dan nodig je de ander uit om ook te voelen.

Haptische massage bevestigt dat je niet alleen een lichaam hebt, maar ook een lichaam bént! Bewustwording daarvan geeft je inzicht in hoe je in het leven staat, wat je beweegredenen en patronen zijn.

In ons rationele leven komt de affectiviteit vaak in de verdrukking. Het denken overheerst het voelen. Dat kan dysbalans veroorzaken in ons zenuwstelsel wat kan leiden tot het ontstaan van klachten als hypertensie, nekschouderpijn, rugpijn, rsi-klachten, maar ook hyperventilatie, overspannenheid, angst- en paniekstoornissen etc.

Haptische massage leert je dichter bij je gevoel te komen om van daaruit beter keuzes te kunnen maken op welk vlak dan ook. Het helpt je een betere balans te vinden tussen denken en voelen wat leidt tot een beter functioneren op elk gebied.

De inhoud van de cursus

  • Haptische massage van het hele lichaam
  • Achtergrond haptische massage
  • Ondersteuning en bewustwording van de ademhaling
  • Haptische bewustwordingsoefeningen
  • Bewustwording van je eigen energie en die van je cliënt.
  • Aandacht voor energetische bescherming
  • Anamnese en contra-indicaties
  • Basisanatomie

Tijdens de cursus ontwikkel jij je intuïtieve en invoelende kwaliteiten. De technieken die je leert zijn een afwisseling van energetische en dynamische massagetechnieken.

Voor wie is deze cursus bedoeld

Voor iedereen met of zonder massage-ervaring die zijn cliënt graag het gevoel geeft dat hij er mag zijn (een gevoel van bevestiging). Voor wie bewust wil aanraken, gebruikmakend van haptonomische principes en bewust van wat er allemaal op gevoelsgebied kan meespelen.

Studieduur & lesgeld

5 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €450,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)

Termijnbetaling
Het is mogelijk om de cursus in 2 gelijke termijnen van €247,50 te voldoen.

De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie/thee en uitgebreide lunch.

Erkenningen

De cursus haptischen massage is erkend door de volgende beroepsverenigingen:
KTNO | BATC | NVST | 3 ECTS

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Erkenningen

De cursus bindweefsel massage is erkend door de volgende beroepsverenigingen:
KTNO, BATC, NVST (3 EC)

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring een pré.

Accreditaties

NGS Wellnessmasseur 20 punten, NGS Sportmasseur 20 punten.

Certificaat

Na afloop van de cursus haptische massage ontvangt u een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van deze cursus kun jij een haptische massage geven waarbij je iemand het gevoel van bevestiging geeft. Je behandeling zal bijdragen aan bewustwording, het zelfherstellend vermogen van je cliënt activeren en rust brengen en balans in denken en voelen. Met deze cursus verdiep jij jezelf in bewust aanraken en leg je een basis die eigenlijk onmisbaar is voor elke goede masseur of massagetherapeut. Wat je geleerd hebt kun je direct toepassen in de praktijk.

 

   Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is.  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe