Haptische massage

CURSUSSEN

Haptische massage

Als masseur ben je vaak opgeleid om te masseren vanuit je hoofd; je hoofd bedenkt een programma met de beste technieken en de juiste opbouw om aan de wensen van je cliënt te voldoen.

Tijdens de module ‘haptische massage’ ga je echter ook leren luisteren met je handen. Het is een vorm van masseren die gebaseerd is op de haptonomie (ontstaan uit de fysiotherapie), waarbij de affectieve aanraking een essentiële pijler vormt. Deze manier van aanraken bevestigt dat je niet alleen een lichaam hebt, maar ook een lichaam bent. Zodra je hier meer bewustzijn over ontwikkelt, ontdek je ook steeds meer over (grond)patronen en de klachten die hieruit (kunnen) ontstaan.

In de huidige maatschappij valt op dat de affectiviteit steeds meer in de verdrukking raakt; het denken overheerst het voelen. Dit kan leiden tot disbalans in o.a. ons zenuwstelsel en allerlei klachten die daarmee verband houden. Denk bijvoorbeeld aan hypertensie, nek-schouderpijn, rugpijn, hoofdpijn, hyperventilatie, overspannenheid, burn-out, angst- en paniekstoornissen etc..

In deze module gaan we ervaringsgericht aan de slag. Je leert de signalen van zowel je eigen lichaam als die van je cliënt beter (h)erkennen, je ontwikkelt je voelende vermogen en kunt beter aansluiten op de wensen van je cliënt.

De inhoud van de cursus

  • Haptische massage van het hele lichaam
  • Achtergrond haptische massage
  • Ontwikkeling voelend vermogen / affectieve aanraking
  • Ontwikkeling lichaamsbewustzijn
  • Inzicht in emoties in relatie tot houding, beweging en klachten
  • Interactiedynamiek tussen masseur en cliënt

Tijdens de cursus ontwikkel jij je intuïtieve en invoelende kwaliteiten. De technieken die je leert zijn een afwisseling van energetische en dynamische massagetechnieken.

Voor wie is deze cursus bedoeld

Voor iedereen met of zonder massage-ervaring die zijn cliënt graag het gevoel geeft dat hij er mag zijn (een gevoel van bevestiging).
Voor wie bewust wil aanraken, gebruikmakend van haptonomische principes en bewust van wat er allemaal op gevoelsgebied kan meespelen.

Studieduur & lesgeld

6 lesdagen van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €550,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Termijnbetaling
Het is mogelijk om de cursus in 2 gelijke termijnen van €297,50 te voldoen.

Erkenningen

De cursus haptischen massage is erkend door de volgende beroepsverenigingen:
KTNO | BATC | NVST | 3 ECTS

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring een pré.

Accreditaties

NGS Wellnessmasseur 15 punten, NGS Sportmasseur 15 punten, NGS Sportzorgmasseur 15 punten.

Certificaat

Na afloop van de cursus haptische massage ontvangt u een certificaat.

Na de cursus

Ben je in staat om een haptische massage te geven, waarbij je iemand het gevoel van bevestiging geeft. Je behandeling zal bijdragen aan bewustwording, het zelfherstellende vermogen van je cliënt activeren en balans brengen in denken, doen en voelen.

Met deze cursus verdiep jij jezelf in bewust aanraken en leg je een basis die eigenlijk onmisbaar is voor elke goede masseur of massagetherapeut. Wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

   Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is.  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe