Hammam massage

CURSUSSEN

Hammam massage

De naam ´hammam` komt van het Arabische woord ´hamma`, wat ´heetwaterbron` betekent. Vooral in de Balkanlanden en in Turkije en Spanje werd het bezoeken van de hammam een belangrijk ritueel. De hammam vervulde diverse functies onder andere op het gebied van lichamelijke en geestelijke reinheid.

De hammam massage is een zeer weldadige ervaring.

De inhoud van de cursus

  • Geschiedenis van de hammam
  • Zeepwassing (zeepzak techniek)
  • Scrubben
  • Pakking
  • Rasul
  • Oliemassage
  • Contra-indicaties

Tijdens de cursus leer je de bijzondere technieken van de hammam massage. De hammam is een van oorsprong oosters badhuis, vaak naast de moskee, waar mensen samenkomen voor religieuze reiniging, lichaamsverzorging en ontspanning. In authentieke hammams baden mannen en vrouwen gescheiden. Niet alleen tijdens een vakantie in Marokko of Turkije kan men genieten van een weldadige hammam-ervaring. Ook in ons land heeft de hammam tegenwoordig een belangrijk plekje in de samenleving veroverd. En nu kan het ook in jouw praktijk.

Studieduur & lesgeld

1 lesdag van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen € 140,00 (beroepsopleiding vrijgesteld van btw).
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

De mogelijkheid bestaat om een hammam startpakket aan te schaffen voor € 59,95 (incl. BTW ) Dit pakket bestaat uit: scrub, scrubhandschoen, ghasssoul, pestemal, zeepzak, etherische olie en olijfzeep. Tevens kun je een heater kopen t.w.v. € 99,95. ( 6 liter ). Je kunt het pakket bestellen door ons een mail te sturen dan zorgen wij ervoor dat we het pakket voor je klaar hebben staan op de dag van de cursus.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring een pré.

Accreditaties

NGS Wellnessmasseur 4 punten, NGS Sportmasseur 4 punten.

Certificaat

Na afloop van de cursus hammam massage ontvang je een certificaat.

Na de cursus

Na het succesvol afronden van de cursus hammam massage heb je echt wat in handen. Je bent in staat om een weldadige hammam massage te geven in je eigen praktijk. Dit is zeker een bijzondere aanvulling van je massage aanbod. Je kunt direct met de hammam massage aan de slag.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan of wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

 

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe