Energie Management voor Masseurs

CURSUSSEN

Energie Management voor Masseurs

Voel je je weleens totaal leeggezogen na het masseren? Onverwachte emoties waarvan je twijfelt of ze de jouwe zijn? Onrust in lijf en hoofd na het geven van een massage?

Regelmatig krijgen wij tijdens de cursussen vragen als: hoe bewaak ik mijn energie? Hoe laat ik wegstromen wat niet van mij is? Hoe grond ik mezelf voor, tijdens, na een massage? Als masseur is het niet altijd gemakkelijk om je eigen energie te bewaken. Je voelt van alles, maar kan het niet altijd duiden, laat staan loslaten. Dit kan leiden tot een gevoel van innerlijke onrust, emotionele ongemak of vermoeidheid.

Wat voor massage je ook geeft, los van de spieren hebben we te maken met een uitwisseling van energie (Ki = levensenergie). Door met Ki te werken, leer je bij jezelf te blijven, in jouw energie, wat er in en om je heen ook gebeurt. Je weet onderscheid te maken in wat van jou is en wat niet. En je kunt jezelf bewust ‘leegmaken’ zodat alles dat niet van jou is niet beklijft en wegstroomt.

Rust en aanwezigheid zijn key kwaliteiten van een goede masseur

Hoe meer aanwezig je bent als masseur, hoe meer je kan intappen op de energie van jouw cliënt en zijn/haar behoeften. Hoe veiliger de sfeer die je creëert. Hoe meer cliënten (en jij zelf) spanningen kunnen loslaten. Hoe meer betekenis je kan geven met het lichaamswerk dat je doet.

In de cursus Energie Management voor Masseurs leer je hoe je jouw dag en massage-sessies energietechnisch goed kunt starten en afsluiten. Ook ontvang je tools om jouw aanwezigheid te vergroten en hoe je gedurende de dag in je kracht kunt blijven staan. Zodat ook jij je na een massage helder, verruimd en opgeladen voelt.

Stroomt het in jou, dan stroomt je leven

In het Oosten weten ze het al lang; als je eigen (levens)energie (Ki) vrij kan stromen, stroomt alles in en om je heen ook soepeler. Wijsheden en oefeningen vanuit de Oosterse gezondheidsleer vormen dan ook de basis in deze les.

We gaan o.a. werken met:
• zelfmassage & meridiaanstrekkingen
• Qi Gong & Do-In
• de ademhaling
• geleide meditatie & visualisatie

Je ontvangt geen reader deze les, we gaan puur ervaren. Werken met ons lichaam. Voelen wat oefeningen met ons doen en hoe we de energie kunnen shiften zodat we helemaal terug bij onszelf kunnen komen. Op deze manier ontdek je wat voor jou werkt en kan je eigen rituelen en gewoonten ontwikkelen en integreren in jouw dagelijkse leven.

De inhoud van de cursus

  • Regie over je eigen energie behouden tijdens en na het masseren
  • Jezelf stevig te gronden
  • Ki (energie) te ervaren en voelen
  • Onderscheid maken tussen wat van jou is en wat niet (emoties, pijn, gedachten etc.)
  • Ki vrij te laten stromen en je lichamelijke- en geestelijke gezondheid te bevorderen
  • Handvatten om je eigen ochtend- en avondrituelen te ontwikkelen
  • Het ontwikkelen van een vermogen tot inzicht en zelfreflectie
  • Je lichaamsbewustzijn, aanwezigheid en intuïtie te vergroten
  • Rust in het hoofd en in je kracht te staan

Voor wie is deze cursus bedoeld

Voor iedereen met of zonder massage-ervaring die zijn cliënt graag het gevoel geeft dat hij er mag zijn (een gevoel van bevestiging).
Voor wie bewust wil aanraken, gebruikmakend van haptonomische principes en bewust van wat er allemaal op gevoelsgebied kan meespelen.

Studieduur & lesgeld

1 lesdag van 10.00 tot +/- 15.30 uur.
De kosten voor deze cursus bedragen €150,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw)
De cursus is inclusief het lesmateriaal, koffie en thee.

Vooropleiding/toelatingseisen

Voor het volgen van deze cursus is massage ervaring een pré.

Certificaat

Na afloop van de cursus haptische massage ontvangt u een certificaat.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe