Ayurvedische massage

CURSUSSEN

AYURVEDISCHE MASSAGE

De meer dan 5000 jaar oude, universele Ayurvedische therapie, bekend uit India, is inmiddels in ons Westen bekend en heeft haar geneeskracht reeds bewezen. Deze 'levensleer' behelst niet slechts een massage maar is veelomvattender; naast massage(therapie) gaat de Ayurveda verder met voedingsleer, beweging (Yoga) en levensinzichten wat een sterke geneeskrachtige werking heeft.

De Ayurveda heeft een holistische visie, werkt preventief en is in de eerste plaats voor de gezonde mens bedoelt; het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd en het immuunsysteem gestimuleerd en draagt bij aan lichaamsbewustzijn. Houdt jezelf in balans dan kun je de facetten van het leven aan. Echter, de Ayurveda is ook zeer geschikt voor een tal van lichamelijke en geestelijke klachten waar diverse behandelingen voor zijn. Een greep hieruit zijn troost en verdriet, bij depressie, burn out klachten, weinig energie, vermoeidheid, reumatische pijnen, spierpijnen. Alle massages en behandelingen werken op fysiek, emotioneel en energetisch vlak door.

DE INHOUD VAN DE CURSUS

-          Wat is Ayurveda (geschiedenis en filosofie) 
-          Volledige Abhyanga massage incl. 2 hands en 4 hands massage
-          Shila Abhyanga, therapeutische massage met warme kruidenolie, warme basaltstenen
-          Inleiding theorie en behandeling marmapunten.
-          Padabhyanga, ayurvedische been- en voetmassage met gebruik van Kaash bowl (Kansa vasti).

-          Gebruik van diverse Ayurvedische kruiden oliën o.a. bij spierpijnen, weinig energie, burn out, verdriet, depressie
-          Ontspannende en reinigende therapeutische behandeling
-         Oefening in gronden en afschermen
-         Zorg voor jezelf, oefeningen in Mindfulness, meditatie en (lichte)yoga

STUDIEDUUR & LESGELD

6-daagse cursus, dagelijks van 10.00 tot 15.30 uur. De kosten voor deze cursus bedragen €550,- (beroepsopleiding vrijgesteld van btw). De cursus is inclusief het lesmateriaal koffie en thee.

Ben je enthousiast en wil je direct beginnen, inschrijven kan. Wil je eerst eens kijken of masseren iets voor je is, probeer dan eerst de cursus leren masseren of de cursus Klassieke massage.

VOOROPLEIDING/TOELATINGSEISEN

Voor het volgen van deze cursus is minimaal de basis cursus klassieke, haptische massage of vergelijkbaar verplicht.

CERTIFICAAT

Na afloop van de cursus ayurvedische massage ontvang je een certificaat.

NA DE CURSUS

Na afloop van deze cursus heb je meer kennis over de ayurveda. Je bent je bewust van je eigen houding als masseur. Je weet hoe je verrschillende ayurvedische technieken kunt uitvoeren. Je kan hier direct in je eigen praktijk mee aan de slag.

BELASTINGVOORDEEL

Maak nog tot 2022 gebruik van belastingvoordeel
 
Wil je een opleiding volgen die is gericht op je (toekomstige) werk? Dan is nu het juiste moment om te starten! Want alleen nog dit jaar kun je profiteren van een flink belastingvoordeel en tot bijna 50% van je kosten terugkrijgen van de Belastingdienst. Wanneer je in 2021 nog gebruik maakt van de regeling Belastingaftrek voor particulieren, dan kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting.
 
Wil jij nog gebruik maken van deze regeling dan is de voorwaarde vanuit de belastingdienst dat jij je dit jaar nog inschrijft voor de cursus/ opleiding voor 2021 of 2022 en de factuur voor 31 december 2021 is voldaan.

Klik hier voor meer informatie

Benieuwd naar de lesdagen? Klik op bijeenkomsten om te zien wat de planning is.  

Startdatum Maand Variant Locatie

Powered by Eduframe