MOOD MASSAGE OPLEIDINGEN IS CONTINU IN BEWEGING

Beleid ten aanzien van het corona virus

Reserveer nu je plek! Schrijf je in & betaal pas na de lockdown!

Maatregelen die MOOD massage opleidingen treft zijn:

UPDATE 15 Januari 2020:
Afgelopen dinsdagavond hebben wij gehoord dat we voorlopig onze deuren nog gesloten moeten houden. Door de maatregelen zijn al onze lessen opgeschort tot tenminste 9 februari 2021. We hopen natuurlijk dat tegen die tijd de vooruitzichten beter zijn dan nu. Of we ook daadwerkelijk onze deuren kunnen openen blijft afwachten. We gaan de komende weken er wel voor zorgen dat de lessen opnieuw worden ingepland of worden omgezet.
Als je al ingeschreven staat dan nemen we per mail contact met je op om je te informeren over de cursus die je volgt.

Onze informatieavond van begin februari in Rotterdam is verplaatst naar online.
Wil je meer informatie meld je aan en je ontvangt op de dag van de informatieavond een persoonlijke link waarop je kunt inloggen.

Mocht je vragen neem gerust contact met ons op!

UPDATE 14 December 2020:
Allereerst hopen wij dat jij en je omgeving in goede gezondheid zijn. Dat is toch het allerbelangrijkste op het moment.
Naar aanleiding van de persconferentie moeten wij onze deuren sluiten tot tenminste 19 januari 2021.

Dit betekend dat alle lessen tot deze datum komen te vervallen.
Wij gaan de komende dagen hard aan het werk om te kijken hoe we de reeds geplande cursussen kunnen aanpassen/ verplaatsten.
Van de meerdaagse- en jaaropleidingen die in januari gaan starten verschuiven we waarschijnlijk de startdatum maar hier komen we op terug.
Voor de kortere cursussen gaan we opzoek naar een passende oplossing. Hier komen we de komende tijd bij iedereen op terug.

Mocht jij ingeschreven zijn voor een cursus de komende periode dan kan je eventueel al vast in onze agenda kijken naar een andere datum en je voorkeur voor een nieuwe datum doorgeven. Je kan natuurlijk ook wachten tot wij contact met je opnemen.

Verder blijft het nog altijd mogelijk om je in te schrijven voor een cursus tot na de lockdown. Onze facturatie voorwaarden blijven ongewijzigd. We factureren pas op het moment dat de cursus definitief doorgaat.

Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

UPDATE 30 November 2020:
Sinds de laatste grote persconferentie zijn wij heel erg blij dat het goed gaat in de lessen bij MOOD massage opleidingen. Natuurlijk is het maximum aantal cursisten in de klas lager ivm de 1,5 meter. Maar iedereen houdt zich heel erg goed aan de regels. Mondkapje bij binnenkomst en tijdens de behandeling. Regelmatig reinigen van de handen en bij twijfel op tijd afmelden en je cursus kosteloos omzetten naar een nieuwe datum. Samen en op deze manier komen wij met z'n allen de Corona door en daar zijn wij allemaal heel erg dankbaar voor. Dit betekend dat wij onze agenda nu aan het updaten zijn met cursussen tot einde 2021. De cursussen zullen starten bij voldoende aanmeldingen en indien de richtlijnen vanuit de overheid niet veranderen. We zien je graag weer snel op één van onze locaties en als je vragen hebt omtrent startdata of Corona maatregelen. Schroom niet en neem contact met ons op. Robin staat je graag te woord.

UPDATE 3 November 2020:
We delen Mark Rutte zijn gevoel bij elke update gaat ook ons hart sneller kloppen. Komen er nieuwe maatregelen en zo ja wat gaan die voor ons en onze cursisten betekenen.
Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond is er voor ons geen noodzaak om onze geldende regels aan te passen. We blijven zorgen voor de veiligheid van onze cursisten en docenten binnen de op dit moment geldende regels. Mochten de regels toch veranderen dan passen wij onze maatregelen aan. Voor nu blijven de cursussen staan zoals gepland en zien we je graag op 1 van onze locaties.

UPDATE 13 oktober 2020:
Nederland staat op z’n kop, dat is wel duidelijk geworden na de persconferentie van vanavond. De impact van dit virus raakt mij intens en er is inderdaad maar 1 manier; samen komen we hier doorheen. Vanavond heb ik met spanning zitten te kijken naar de persconferentie, benieuwd wat de impact is privé en voor MOOD massage opleidingen.
MOOD massage opleidingen hoeft op dit moment haar beleid niet aan te passen. Bijeenkomsten mogen nog onder de 30 personen. Verder hebben contactberoepen geen nieuwe/extra maatregelen gekregen. Dit betekent voor nu dat MOOD massage opleidingen gewoon les kan blijven geven zoals je van ons gewend bent. Wel wil ik benadrukken dat we goed moeten letten op de mondkapjes en de hygiëne. Dus handen wassen, desinfecteren en als het niet lukt de 1,5 meter te waarborgen dan is het dragen van een mondkapje verplicht.

Als MOOD massage opleidingen gaan we soepel om met onze algemene voorwaarden. Mocht je als cursist zwaarwegende redenen hebben om de cursus op dit moment niet te volgen dan is het mogelijk om de cursus naar een later moment om te zetten.

De komende dagen gaan we kijken wat er nog meer noodzakelijk is om onze lessen zo goed mogelijk te continueren.
We houden jullie hiervan op deze pagina zo goed mogelijk van op de hoogte.

Voor nu wens ik iedereen een fijne dag en veel gezondheid.

UPDATE 1 oktober 2020:
Het dragen van mondkapjes in de lessen is verplicht.

MOOD opleidingen volgt de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Naar aanleiding van de recente ontwikkelen hebben wij besloten om het dragen van mondkapjes tijdens de les verplicht te stellen. Dit is voor zowel voor de veiligheid van de cursist als de veiligheid van de docenten. 
Hiermee doen wij er alles aan dat de lessen de komende periode door kunnen blijven gaan.

Verder zorgt MOOD opleidingen ervoor dat:

 • Indien er meerdere groepen op een dag aanwezig zijn, zullen we op verschillende tijden starten om de drukte bij binnenkomst te spreiden.
 • De veiligheidsvoorschriften die in het pand gelden zichtbaar voor iedereen zijn opgehangen en tevoren aan alle betrokkenen zijn toegestuurd en op de website zijn vermeld.
 • Alle niet noodzakelijke objecten (tijdschriften, flyers, boeken of iets dergelijks) uit alle gemeenschappelijke ruimtes zijn verwijderd.
 • Alle deuren in het gebouw continu open staan, zodat deurhendels niet aangeraakt en waar nodig worden afgesloten door de docent.
 • De ruimtes waar we met elkaar in werken goed en regelmatig geventileerd worden;
 • De planning van de activiteiten zo is vormgegeven dat er geen onnodige persoonsbewegingen zijn waarbij te veel personen tegelijk in een ruimte aanwezig zijn.
 • Het secretariaat niet toegankelijk is.
 • Er voldoende papieren handdoekjes aanwezig zijn.
 • Er voldoende desinfecterende middelen aanwezig zijn.
 • MOOD opleidingen zorgt ervoor dat er voldoende menskracht en middelen zijn om de ruimtes en de materialen regelmatig schoon te maken.
 • We maken bij het schoonmaken gebruik van reinigingsmiddelen met 70% alcoholoplossing (of gelijkwaardige).
 • Alle oppervlakken en objecten (bijv. Werkoppervlakken, toetsenborden, telefoons, uitrustingsstukken, deurkrukken, koffiemachines en andere objecten), worden regelmatig gereinigd, vooral als ze door veel mensen worden aangeraakt.
 • Kopjes, glazen, borden of keukengerei worden na gebruik in de afwasmachine gereinigd.
 • We zorgen ervoor dat we iedere nieuwe les pas beginnen nadat de ruimte en apparatuur in een schoon en gedesinfecteerde staat zijn.

Maatregelen waar de docenten voor zorgen

 • De docent vraagt voorafgaand aan het begin van iedere les of er deelnemers zijn die momenteel verkouden zijn, andere klachten hebben van de luchtwegen dan wel koorts hebben. Zo zorgt de docent voor een laatste check om te voorkomen dat er mensen aanwezig zijn die mogelijk met het virus besmet zijn. Indien het risico is vergroot, dan kan de student alsnog niet deelnemen.
 • Docenten zullen de te leren technieken zo toepassen dat het directe contact tussen personen tot een minimum wordt beperkt.
 • Er zijn slechts twee personen tegelijk aan een tafel toegestaan. Bij het geven van uitleg of het voordoen van een techniek door de docent, doet de student een stapje naar achteren. De docent wast na het voordoen bij een student direct zijn handen.
 • De docent checkt of Iedere tafel een eigen fles met massageolie heeft.
 • De docent vraagt aan het eind van de les om alle persoonlijke items mee te nemen uit de ruimte en checkt of er niets is blijven liggen.
 • De docent ziet er op toe dat alle gladde oppervlakken die aangeraakt of gebruikt zijn na iedere behandeling worden gedesinfecteerd, inclusief tafels, krukken enz. Dat geldt ook voor fysieke gereedschappen of lesmaterialen die tijdens de les zijn gebruikt.

 Maatregelen waar iedere student voor verantwoordelijk is

 • Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van de les de MOOD locatie binnen.
 • Houdt op de MOOD locaties 1,5 meter afstand in acht en blijf zo veel mogelijk buiten wachten of pauzeren.
 • Het gebruik van voorwerpen aanwezig in de keuken is beperkt.
 • Iedere student neemt een eigen drinkfles mee dat voorzien is van de eigen naam. Deze drinkfles wordt alleen door de eigenaar gebruikt.
 • Studenten hebben geen toegang tot het secretariaat. Alle vragen zullen via elektronische weg of telefoon worden gesteld en beantwoord.
 • Geen fysiek contact tussen individuen bij begroeting of afscheid; al het fysieke contact binnen MOOD opleidingen wordt beperkt tot de massages aan de tafel.
 • Neem het minimaal noodzakelijke materiaal (lakens, handdoeken) naar de lesruimte mee.
 • Voorkom onnodig fysiek contact in het hele gebouw. Houd daar waar mogelijk deuren altijd open; deuren van klaslokalen mogen uitsluitend worden bediend door docenten.
 • Was je handen grondig bij het betreden van het gebouw en na het beëindigen van de les en gebruik de papieren handdoekjes.

Studenten die een mondmasker of veiligheidsbril willen dragen, mogen dit doen. De persoon is zelf verantwoordelijk voor het meebrengen van deze aanvullende persoonlijke beschermingsmiddelen.

 • Persoonlijke elektronische apparaten zoals mobiele telefoons en tablets worden in principe niet gebruikt. Indien apparatuur toch gebruikt wordt, dan moeten de handen na elk gebruik worden gewassen en de apparatuur voorgebruik gereinigd worden.
 • Houd een afstand van 1,5 meter aan tijdens alle delen van de lesdag, behoudens het elkaar masseren aan de behandeltafel.
 • Gebruik voor de massage schone handdoeken en lakens gewassen op 60 graden voor elke student.
 • Denk aan extra hygiëne maatregelen zoals: draag geen sieraden en zorg ervoor dat je haar is vastgebonden zodat het niet in contact komt met voorwerpen om je heen. Andere persoonlijke hygiëne en verzorging zoals tandenpoetsen, nagelknippen en vergelijkbare activiteiten doe je voordat je naar MOOD opleidingen komt.
 • Gebruik uitsluitend de fles met massageolie van je eigen massagetafel.
 • Beperkt het fysieke contact tot de grepen en aanrakingen die op dat moment worden aangeleerd; raak je gezicht of mondmasker niet aan als je er een gebruikt.
 • Beperk het aantal massagepartners tijdens een lesdag tot maximaal 2persoon.
 • Er zijn slechts twee personen tegelijk aan een tafel toegestaan. Bij het geven van uitleg of het voordoen van een techniek door de docent, doet de student een stapje naar achteren.

 

Volg ons op social media !