Corona virus

MOOD MASSAGE OPLEIDINGEN IS CONTINU IN BEWEGING

Beleid ten aanzien van het corona virus

Update geplaatst 29 mei 2020 13:15

Nog een paar dagen en dan starten onze lessen weer.
De volgende cursussen starten al op zeer korte termijn:

Eventueel volgen er nog meer. Dat heeft ook te maken met de beschikbaarheid van onze docenten omdat deze planning wel op erg korte termijn is voor ons ­čśë

Verder hanteren we nog steeds de speciale maatregel ivm het corona virus:
Schrijf je nu in voor een cursus/ opleiding en betaal pas wanneer de cursus/ opleiding definitief doorgaat!

Update geplaatst 24 mei 2020 18:00

Nu we zeker onze lessen gaan hervatten, gaan we nu de nodige maatregelen treffen zodat wij onze lessen verantwoord kunnen laten verlopen.

Om tijdens het theorie gedeelte de 1,5 meter te faciliteren en te zorgen dat onze cursisten zich vrij door onze ruimten kunnen bewegen hebben wij besloten om het aantal cursisten dat maximaal kan deelnemen aan onze lessen te verkleinen van maximaal 12 naar maximaal 8 personen. Deze maatregel geldt voor alle locaties van MOOD massage opleidingen.

Verder hanteren we nog steeds de speciale maatregel ivm het corona virus:
Schrijf je nu in voor een cursus/ opleiding en betaal pas wanneer de cursus/ opleiding definitief doorgaat!

De verdere maatregelen die MOOD massage opleidingen treft zijn:

MOOD opleidingen zorgt ervoor dat:

 • Indien er meerdere groepen op een dag aanwezig zijn, zullen we op verschillende tijden starten om de drukte bij binnenkomst te spreiden.
 • De veiligheidsvoorschriften die in het pand gelden zichtbaar voor iedereen zijn opgehangen en tevoren aan alle betrokkenen zijn toegestuurd en op de website zijn vermeld.
 • Alle niet noodzakelijke objecten (tijdschriften, flyers, boeken of iets dergelijks) uit alle gemeenschappelijke ruimtes zijn verwijderd.
 • Alle deuren in het gebouw continu open staan, zodat deurhendels niet aangeraakt en waar nodig worden afgesloten door de docent.
 • De ruimtes waar we met elkaar in werken goed en regelmatig geventileerd worden;
 • De planning van de activiteiten zo is vormgegeven dat er geen onnodige persoonsbewegingen zijn waarbij te veel personen tegelijk in een ruimte aanwezig zijn.
 • Het secretariaat niet toegankelijk is.
 • Er voldoende papieren handdoekjes aanwezig zijn.
 • Er voldoende desinfecterende middelen aanwezig zijn.
 • MOOD opleidingen zorgt ervoor dat er voldoende menskracht en middelen zijn om de ruimtes en de materialen regelmatig schoon te maken.
 • We maken bij het schoonmaken gebruik van reinigingsmiddelen met 70% alcoholoplossing (of gelijkwaardige).
 • Alle oppervlakken en objecten (bijv. Werkoppervlakken, toetsenborden, telefoons, uitrustingsstukken, deurkrukken, koffiemachines en andere objecten), worden regelmatig gereinigd, vooral als ze door veel mensen worden aangeraakt.
 • Kopjes, glazen, borden of keukengerei worden na gebruik in de afwasmachine gereinigd.
 • We zorgen ervoor dat we iedere nieuwe les pas beginnen nadat de ruimte en apparatuur in een schoon en gedesinfecteerde staat zijn.

Maatregelen waar de docenten voor zorgen

 • De docent vraagt voorafgaand aan het begin van iedere les of er deelnemers zijn die momenteel verkouden zijn, andere klachten hebben van de luchtwegen dan wel koorts hebben. Zo zorgt de docent voor een laatste check om te voorkomen dat er mensen aanwezig zijn die mogelijk met het virus besmet zijn. Indien het risico is vergroot, dan kan de student alsnog niet deelnemen.
 • Docenten zullen de te leren technieken zo toepassen dat het directe contact tussen personen tot een minimum wordt beperkt.
 • Er zijn slechts twee personen tegelijk aan een tafel toegestaan. Bij het geven van uitleg of het voordoen van een techniek door de docent, doet de student een stapje naar achteren. De docent wast na het voordoen bij een student direct zijn handen.
 • De docent checkt of Iedere tafel een eigen fles met massageolie heeft.
 • De docent vraagt aan het eind van de les om alle persoonlijke items mee te nemen uit de ruimte en checkt of er niets is blijven liggen.
 • De docent ziet er op toe dat alle gladde oppervlakken die aangeraakt of gebruikt zijn na iedere behandeling worden gedesinfecteerd, inclusief tafels, krukken enz. Dat geldt ook voor fysieke gereedschappen of lesmaterialen die tijdens de les zijn gebruikt.

 Maatregelen waar iedere student voor verantwoordelijk is

 • Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van de les de MOOD locatie binnen.
 • Houdt op de MOOD locaties 1,5 meter afstand in acht en blijf zo veel mogelijk buiten wachten of pauzeren.
 • Het gebruik van voorwerpen aanwezig in de keuken is beperkt.
 • Iedere student neemt een eigen drinkfles mee dat voorzien is van de eigen naam. Deze drinkfles wordt alleen door de eigenaar gebruikt.
 • Studenten hebben geen toegang tot het secretariaat. Alle vragen zullen via elektronische weg of telefoon worden gesteld en beantwoord.
 • Geen fysiek contact tussen individuen bij begroeting of afscheid; al het fysieke contact binnen MOOD opleidingen wordt beperkt tot de massages aan de tafel.
 • Neem het minimaal noodzakelijke materiaal (lakens, handdoeken) naar de lesruimte mee.
 • Voorkom onnodig fysiek contact in het hele gebouw. Houd daar waar mogelijk deuren altijd open; deuren van klaslokalen mogen uitsluitend worden bediend door docenten.
 • Was je handen grondig bij het betreden van het gebouw en na het bee╠łindigen van de les en gebruik de papieren handdoekjes.

Studenten die een mondmasker of veiligheidsbril willen dragen, mogen dit doen. De persoon is zelf verantwoordelijk voor het meebrengen van deze aanvullende persoonlijke beschermingsmiddelen.

 • Persoonlijke elektronische apparaten zoals mobiele telefoons en tablets worden in principe niet gebruikt. Indien apparatuur toch gebruikt wordt, dan moeten de handen na elk gebruik worden gewassen en de apparatuur voorgebruik gereinigd worden.
 • Houd een afstand van 1,5 meter aan tijdens alle delen van de lesdag, behoudens het elkaar masseren aan de behandeltafel.
 • Gebruik voor de massage schone handdoeken en lakens gewassen op 60 graden voor elke student.
 • Denk aan extra hygie╠łne maatregelen zoals: draag geen sieraden en zorg ervoor dat je haar is vastgebonden zodat het niet in contact komt met voorwerpen om je heen. Andere persoonlijke hygie╠łne en verzorging zoals tandenpoetsen, nagelknippen en vergelijkbare activiteiten doe je voordat je naar MOOD opleidingen komt.
 • Gebruik uitsluitend de fles met massageolie van je eigen massagetafel.
 • Beperkt het fysieke contact tot de grepen en aanrakingen die op dat moment worden aangeleerd; raak je gezicht of mondmasker niet aan als je er een gebruikt.
 • Beperk het aantal massagepartners tijdens een lesdag tot maximaal 2persoon.
 • Er zijn slechts twee personen tegelijk aan een tafel toegestaan. Bij het geven van uitleg of het voordoen van een techniek door de docent, doet de student een stapje naar achteren.

Update geplaatst 22 mei 2020 20:30

Yes we hebben eindelijk groen licht en een datum.
15 juni 2020 kunnen wij onze lessen in aangepaste vorm weer hervatten.

We gaan de komende dagen hard aan de slag om alle opleidingen die on hold stonden ivm de lockdown weer zsm te hervatten en we gaan kijken of we nog cursussen kunnen aanbieden vanaf 15 juni die nu nog niet in de agenda staan.

We zijn super blij en hebben ontzettend veel zin.
Nog even geduld, wie zien elkaar weer snel!!

 

Update geplaatst 17 mei 2020 19:15

Inmiddels zijn we weer een week verder en vanaf morgen gaan we weer langzaam beginnen met de voorbereidingen voor de opening op 1 juli.
Gelukkig zagen onze locaties er al top uit en zijn Best en Rotterdam nog erg nieuw waardoor we niet veel hebben moeten klussen.
In Amersfoort heeft de verhuurder onze locatie besloten vorige week alle plafonds te vervangen. Het is wel opgeknapt maar wat een rommel :-).

Morgen komt Robin weer terug op kantoor en gaan we eerst lekker poetsen en meten. We gaan kijken op welke manier we de lessen kunnen gaan hervatten en hoeveel cursisten er nog in de klas passen. We hadden altijd al mooie kleine groepen tot 12 personen.  Nu met de nieuwe corona maatregelen: de 1,5 meter tussen de cursisten tijdens de theorie lessen en de 1,5 meter tussen de massagetafels tijdens de praktijk lessen worden onze klassen waarschijnlijk max. 8 cursisten groot.
Ook aan de hygi├źne gaan we werken, voldoende mogelijkheden om de handen te wassen, tafels te reinigen etc.

Sinds 12 maart zijn wel al gesloten en het voelt nu heel fijn om weer naar datum toe te werken. Wij kijken er erg naar uit. Nu maar hopen dat we dan ook echt open mogen.

Onze agenda is up to date vanaf 1 juli. Je kan je nu al inschrijven voor je gewenste cursus of opleiding. MOOD massage opleidingen gaat pas factureren als de cursus ook daadwerkelijk doorgaat.

Nog even geduld en hopelijk zien we elkaar snel.

Update geplaatst 10 mei 2020 19:00

Helaas moeten we terugkomen op het onderstaande bericht.
Wij en met onze andere opleiders waren iets te enthousiast om weer te mogen starten. In de noodverordening staat vermeld dat alle georganiseerde samenkomsten verboden zijn tot 1 juli 2020. Hier vallen ook onze lessen onder.
Kort samengevat, we moeten nog even wachten. Laten we hopen dat iedereen zich goed aan de regels houdt en het virus rustig blijft dan kunnen we 1 juli weer aan de slag. Deze datum is nog onder voorbehoud. Zoals de premier heeft vermeld wordt steeds 2 weken voor de datum bekeken of de regels inderdaad versoepeld kunnen worden.

Hopelijk zien we jullie snel.

Update geplaatst 6 mei 2020 21:45

We hebben goed nieuws gekregen vanavond.
Vanaf 1 juni 2020 kunnen we in aangepaste vorm de deuren voor onze cursisten weer kunnen openen.
De komende 2 dagen gaan we aan de slag om te kijken op welke manier MOOD massage opleidingen verantwoord en binnen de kaders van de overheid weer kan doen waar we goed in zijn. Met passie met massagevak overbrengen.

Eindelijk we kunnen niet wachten. We komen snel met een nieuwe update.

Update geplaatst 4 april 2020 12:30

Dit is voor iedereen een hele onzekere en vreemde tijd. Wij begrijpen ook goed dat je nu twijfelt moet ik nu wel of niet inschrijven gaat de cursus wel of niet door.
Om je te helpen met het maken van je keuze hebben wij ons betalingsbeleid aangepast. Je kan je nu al inschrijven voor een cursus vanaf 1 juni 2020 en betaald pas op het moment dat de cursus definitief doorgaat.

Update geplaatst 24 maart 2020 10:15

Zoals gisterenavond door de overheid zijn alle bijeenkomsten verboden tot 1 juni 2020. Dit betekend dat wij verplicht zijn alle cursussen tot 1 juni 2020 komen te annuleren/verplaatsen. We hopen dat deze maatregelen die getroffen zijn hun vruchten afwerpen en dat tegen die tijd alles weer normaal is en we je kunnen ontvangen op ├ę├ęn van onze prachtige locaties.

Als je instaat geschreven voor een cursus in de periode tot 1 juni 2020 dan nemen we contact met je op per e-mail om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Het is vreemd dat opeens de hele wereld stil staat, ook MOOD massage opleidingen waar we jaren keihard met z'n allen voor hebben gewerkt, maar wij geven niet op en gaan de komende weken hard werken om van MOOD een nog mooier bedrijf te maken.

Update geplaatst 16 maart 2020 14:45

We ontvangen veel vragen vanaf wanneer het weer zeker is dat de cursussen doorgaan. Dat is op het moment ontzettend moeilijk te zeggen.
Wij zijn op dit moment hard bezig om onze agenda up to date te krijgen en adviseren iedereen die zich wil inschrijven voor een cursus, neem een veilige marge en kijk naar de mogelijkheden vanaf begin mei 2020. Wanneer we kijken naar het verloop van het virus in andere landen verwachten we niet al weer te kunnen starten vanaf 6 april. Voorkom een teleurstelling en neem een veilige marge.

 

Update geplaatst op 15 maart 2020 18:35 uur

Naar aanleiding van de persconferentie en het besluit van de overheid om verregaande noodzakelijk maatregelen te treffen tot 6 april 2020 is MOOD massage opleidingen verplicht deze richtlijnen te volgen.

Dit betekend alle lessen en cursussen die op de planning staan tot 6 april 2020 per direct komen te vervallen.

Heb jij een lopende cursus of een geplande cursus in deze periode dan ontvang je hierover persoonlijk een bericht.

Update geplaatst op 13 maart 2020 18:45 uur

MOOD massage opleidingen volgt de aanbevelingen van het RIVM, GGD en het beleid van de scholen. Op dit moment is het volgende van belang te weten:

 • Cursisten zijn welkom op onze vestigingen Amersfoort en Rotterdam. Bij verkoudheidsklachten, koorts of klachten aan de luchtwegen geldt het advies van het RIVM om thuis te blijven.
 • MOOD massage opleidingen volgt de extra hygi├źne voorschriften zoals die door de autoriteiten worden aanbevolen.

Op het moment dat de scholen sluiten, zal ook MOOD massage opleidingen sluiten voor cursisten.

Update geplaatst op 12 maart 2020 20:00 uur

We ontvangen veel vragen hoe MOOD massage opleidingen handelt ten aanzien van het COVID-19 Corona virus.

Wij houden continue nauwgezet alle media in de gaten en volgen de richtlijnen van de verantwoordelijke organisaties.

Per locatie hanteren wij verschillende richtlijnen.
Dit betekend voor nu het volgende:

Locatie Best is gesloten t/m 31 maart 2020
Alle cursussen zijn geannuleerd. Voor lopende cursussen gaan we opzoek naar passende nieuwe data zodat de cursus op zo'n kort mogelijk termijn kan worden afgerond.

Locaties Rotterdam & Amersfoort
Voor deze locaties zijn er op dit moment nog geen redenen om extra maatregelen dan gesteld door de overheid. Dit betekend dat:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
 • Bent u de laatste 2 weken in een land/regio geweest waar het coronavirus heerst en heeft u klachten zoals koorts en hoesten of benauwdheid, neem dan telefonisch contact op met uw huisarts.
  We verzoeken u om niet naar onze opleiding te komen, maar eerst contact op te nemen met uw huisarts.
 • Mocht MOOD massage opleidingen twijfels hebben over uw gezondheid dan heeft MOOD massage opleiding ten alle tijd het recht om u de toegang tot de opleiding te ontzeggen.
 • Het is mogelijk om uit voorzorg de cursus te verzetten naar een nieuwe datum. Het is niet mogelijk om restitutie van het cursusgeld hiervoor te ontvangen.

De massagecursus in de praktijk.

Het lijkt vreemd dat we geen handen mogen schudden maar wel mogen masseren. Na dat wij meerdere experts hebben geraadpleegd is er op dit moment geen rede om geen praktijk les te verzorgen mits we ons goed aan de gezondheidsvoorschriften houden.
MOOD massage opleidingen draagt zorg voor extra schoonmaak en hygi├źnische maatregelen op onze locaties.

Praktisch betekend dit dat de docenten bij ontvangst geen handen schudden.
Dat de cursisten regelmatig en voor aanvang van de massage hun handen wassen.

Als je twijfelt over je gezondheid gebruik dan het onderstaande contact formulier en stel je vraag.

 

 

Vraag inzake het Corona virus

Graag je naam invullen
Geef een geldige email adres op.
Geen een geldig telefoonnummer op.
Please enter a message.

Volg ons op social media !